Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Rusija osvojila i zlato i srebro, ali slavili su samo Andrej i Anastasja /video/

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaAndrej Rubljov i Anastasja Pavljučenkova proslavljaju osvajanje zlata na Olimpijskim igrama
Andrej Rubljov i Anastasja Pavljučenkova proslavljaju osvajanje zlata na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Anastasja Pavljučenkova i Andrej Rubljov doneli su Rusiji zlatnu medalju u miks dublu na Olimpijskim igrama, dok je srebro takođe pripalo Rusima.
Rubljov i Pavljučenkova su u finalu pobedili Aslana Karaceva i Elenu Vesninu posle dramatična tri seta i skoro dva časa igre, po setovima – 6:3, 6:7, 13:11.
Vesnina nije uspela da osvoji drugo zlato za Rusiju, posle osvajanja ženskog dubla 2016. godine, dok su preostala tri aktera finala osvojili prvu medalju na Igrama.
Ovim je Rusija osvojila tri medalje u tenisu, pošto je Karen Hačanov osvojio srebro u muškom singlu. Vesnina je bila jako blizu medalje u ženskom dublu, ali je poražena u borbi za bronzu posle nestvarnog kraha.
Sličan scenario desio se i u ovom meču, pošto su u prvom setu Karacev i Vesnina napravili prvi brejk, a onda izgubili dvaput servis, a nedugo zatim i ceo set.
Drugi set otišao je u taj-brejk, a Vesnini i Karacevu se umalo ponovo dogodio veliki pad.
Imali su prednost od 4:1, ali izgubili četiri naredna poena za 4:5. Ipak, uspeli su da vežu tri poena u nizu i izjednače na 1-1.
U trećem setu viđeno je mnogo mini-brejkova. Pavljučenkova i Rubljov su propustili dve meč lopte, pa onda spasli jednu, došli do još dve...
Četvrtu meč loptu iskoristili su Andrej i Anastasja i osvojili zlato.
Nestvaran kolaps ostavio Ruskinje bez medalje! /foto/
Đoković i Stojanovićeva predali meč, razlog – Novakova povreda!
Otkrivena istina – zašto su Novaku izvrnute reči?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala