Partizan nastavio da melje – „poker“ protiv Voždovca, neka se spreme Rusi!

© Miroslav TodorovićPartizan Rikardo i Natho
Partizan Rikardo i Natho - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
U Superligi ništa novo, Partizan nastavlja da niže recke! I to bez primljenog gola. Ovoga puta, u Humskoj je pobeđen Voždovac rezultatom 4:0 (2:0), te su crno-beli sačuvali lidersku poziciju sa maksimalnih devet bodova i gol-razlikom 10:0 iz tri odigrana kola, dok je Crvena zvezda druga sa dva boda zaostatka.
Izabranici Aleksandra Stanojevića u svim takmičenjima od početka sezone - Superligi i kvalifikacijama za Ligu konferencija, i dalje nisu vadili loptu iz sopstvene mreže.
Otišao je iskusni golman Vladimir Stojković, zamenio ga je Aleksandar Popović protiv Dunajske Strede u revanšu i bio na visini zadatka, a identičan je slučaj i sa Nemanjom Stevanovićem koji se protiv Voždovca našao među stativama.
Dominantno je Partizan startovao, imao je loptu u svom posedu, kontrolisao ritam meča, pa ne čudi što je već u 11. minutu stigao do prednosti, a u čitavu priču umešao sa VAR.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Ma, ovo je nemoguće – promašaj sezone u Superligi /video/
Rikardo Gomeš matirao je Prekovića u stilu velikih majstora, nakon što je prethodno primio loptu grudima, zatim je prebacio na desnu nogu, da bi uhvatio golmana Voždovca na krivoj nozi i doneo prednost. Samo, podignuta je zaustavica i gol je morao na proveru.
Posle dvominutnog vaganja i konsultacija video-tehnologije, uz zvižduke s tribina zbog duže pauze, glavni sudija pokazao je na centar.
Nije se dugo čekalo na novi pogodak i to ponovo u mreži Zmajeva.
Ovoga puta, Holender je sjajno prošao po desnoj strani i uputio je savršen centaršut, praktično je u „trepavicu“ pogodio Aleksandra Šćekića, kojem je preostalo samo da se pokloni sa sedam metara i na semaforu je bilo ispisano - 2:0.
Nije „parni valjak“ tu želeo da stane, nastavio je da niže šanse, a posebno se lucidnim proigravanjima isticao Bibras Natho, koji je bio dvostruki strelac u prethodnom kolu protiv Vojvodine (2:0).
Izraelac je u nekoliko navrata podsetio na Ronaldinja, koji je poznat po proigravanjima bez gledanja.
I zaista, bila je milina gledati Natha kako deli lopte saigračima u stilu brazilskog velemajstora, samo je prava šteta što jednu od takvih asistencija Jović nije pretvorio u gol, kada je Preković zaustavio njegov pokušaj.
U nastavku je Aleksandar Stanojević obavio dvostruku izmenu na poluvremenu, izveo je iz igre Jovića kojeg je mučilo koleno, umesto njega je ušao Lazar Pavlović, dok je Natha zameni Danilo Pantić.
Jednostavno, iskusni strateg želeo je da odmori Izraelca, kao i da dodatno razigra Danila Pantića, strelca prvog gola u Slovačkoj.
Već u 53. minutu Preković je bio primoran ponovo da vadi loptu iz mreže, treći put. Rikardo Gomeš sada se našao u ulozi aistenta, maestralno je sakrio loptu od defanzivaca Voždovca i kasnije je dodao Filipu Holenderu, kojem je preostalo samo da pošalje loptu u nebranjenu mrežu.
Postigao je Rikardo Gomeš u 61. minutu još jedan pogodak, ali je poništen zbog ofsajda. Potez utakmice dogodio se u 70. minutu, kada je Danilo Pantić rezantnim udarcem iz „slobodnjaka“ prebacio živi zid, lopta je „liznula“ stativu, a Preković je samo pogledom ispratio kako mu lopta završava četvrti put iza leđa.
U zaustavnom vremenu je pogodio i Lutovac, ali je taj gol opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije.
Na kraju, peta vezana pobeda kluba iz Humske nad Voždovcem u svim takmičenjima, a četvrta u prvenstvu.
Partizan deluje moćno, sačuvao je vrh Superlige s devet osvojenih bodova iz tri kola i čak deset postignutih golova, bez primljenog pogotka.
Crno-beli se posle novog trijumfa u domaćem prvenstvu okreću susretu trećeg kola Lige konferencije sa Sočijem u Rusiji, a taj meč biće odigran u četvrtak (18 časova) bez prisustva navijača zbog nepovoljne epidemiloške situacije s virusom korona u oblasti Krasnodara.
Revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.
Penal, stative i haos u Slovačkoj – Partizan ide dalje, na redu su Rusi! /video/
Fudbaler protivpožarnim aparatom gađao policiju?! /video/
Partizanu prija „Karađorđe“ – Natho sa dva gola presudio Vojvodini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala