Meksički predsednik optužio farmaceutske gigante da zarađuju na deci

© AP Photo / Eduardo VerdugoPredsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador
Predsednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador  - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Većina korisnika Interneta pozdravila je nedavnu izjavu meksičkog predsednika Andresa Manuela Lopeza Obradora da Meksiko neće popustiti pod pritiskom velikih farmaceutskih kompanija da kupi vakcine za decu. Međutim, korisnici društvenih mreža sugerišu da bi se on mogao suočiti sa ozbiljnim posledicama zbog svojih izjava.
„Bravo Meksiko, pozdravljam vas, velike farmaceutske kompanije su kriminalci i teroristi koji veruju da su iznad zakona“, napisao jedan korisnik Tvitera, očigledno misleći na farmaceutske gigante „Džonson i Džonson“ i „Fajzer“ koji snabdevaju zemlju vakcinama protiv korona virusa, preneo je Sputnjik internešnel.
Meksiko je takođe odobrio niz drugih vakcina za hitnu upotrebu, među kojima su ruski „Sputnjik Ve“, „Astra zeneka“ i „Sinovak“.
Mnogi internet korisnici upozorili su da je Obradorov život već u opasnosti jer „govori istinu“.
„Još jedan predsednik koji sada ima metu na leđima. Svi znamo ko može povući obarač“, napisao je jedan korisnik dok drugi tvrdi da „izgleda kao da će predsednik imati 'srčani udar' ili 'umreti' od kovida“.
Primedbe su usledile nakon što je meksički predsednik rekao da njegova vlada još uvek čeka da naučna zajednica otkrije prednosti vakcinisanja maloletnika.
Obrador je najavio da Meksiko neće kupovati vakcine za decu dok se ne pruže konačni dokazi da su potrebne i optužio je farmaceutske gigante da su se usredsredili na ostvarivanje ogromne zarade od prodaje vakcina protiv kovida 19.
„Meksiko neće biti talac farmaceutskih kompanija koje samo žele da profitiraju i plaše decu idejom da je potrebno vakcinisati se protiv kovida 19“, rekao je on.
U julu je nacionalno Ministarstvo zdravlja objavilo je da je najmanje 48 odsto Meksikanaca već primilo najmanje jednu dozu vakcine. Meksički program vakcinacije predviđa davanje prioriteta grupama visokog rizika, a mlađi od 18 godina isključeni su iz programa.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala