Mediji: Šta se može desiti sa "Severnim tokom 2" nakon odlaska Merkelove

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaBrod za postavljanje cevi "Fortuna"
Brod za postavljanje cevi Fortuna - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Kolumnista "Nešnal interest" Tori Tausig predstavio je dve opcije kako bi se moglo desiti sa "Severnim tokom 2", nakon odlaska Angele Merkel sa mesta kancelarke.
Prema njegovim rečima, nemačka kancelarka je oduvek bila snažan pobornik uvođenja sankcija Moskvi zbog krize u Ukrajini 2014. godine. Međutim, njenim odlaskom Nemačka i Evropa gube političara koji razume Rusiju i njenog predsednika Vladimira Putina i koji veruje da teške probleme treba rešavati dijalogom, smatra Tausig.
Vašington i Kijev su oštro kritikovali Merkelovu zbog njenog čvrstog stava prema "Severnom toku 2" - gasovodu koji zaobilazi Ukrajinu i koji je, navodno, lišava milijardi dolara prihoda, piše komentator.
Uoči septembarskih izbora u Nemačkoj glavne političke partije u državi predstavile su različite poglede kakva politika bi trebalo da se vodi prema Rusiji. Po mišljenju Tausiga, ako na vlast u Berlinu dođe Analena Berbok, predstavnica "Zelenih", postoji mogućnost da će "Severni tok 2" biti blokiran i da će voditi oštru politiku prema Moskvi i Pekingu. Kako tvrdi komentator, ovaj stav podržavaju u Vašingtonu.
MOUŠN Severni tok 2  - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2021
Projekat koji niko ne može zaustaviti: Kako se gradi „Severni tok 2“
U slučaju pobede Armina Lašeta, predstavnika Hrišćansko-demokratske unije, nemačko-ruski odnosi će zavisiti od ekonomskih interesa, a geopolitika će otići u drugi plan, zaključio je Tausig.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala