Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Loše! Sad da se skupimo i da 'izginemo' za Srbiju“

© Foto : FIBAMarina Maljković
Marina Maljković - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Marina Maljković, selektor ženske košarkaške reprezentacije, poručila je posle tesnog trijumfa nad Korejom (65:61) da je ekipa odigrala izuzetno loš meč i da će ubuduće morati nivo igre da bude daleko bolji.
„Mnogo smo loše odigrale, mnogo loše, bez fokusa i glave, već treću jutakmicu zaredom i sada je tema skupiti se i 'izginuti' za svoju zemlju. Bez ikakvih fraza, ili jesi ili nisi“, izjavila je Marina Maljković.
Ipak, ono što je najvažnije jeste da je Srbija izborila plasman u četvrtinale na Igrama u Tokiju.
„Neverovatno je koliko je jak ovaj turnir, ne postoji ekipa koju možeš unapred da dobiješ. U Aziji se dešava nešto kada je u pitanju ženska košarka, strrahovito se napreduje. Ogromna je razlika u odnosu na Rio i s razlogom imamo ovako teško utakmice", izjavila je Maljkovićeva srpskim izveštačima u Japanu i dodala:
„Teško je kada znaš šta te očekuje, živiš ovde, znaš kako fukcioniše, a igračice ne znaju. Tako je sa nama Evropljanima, mislimo neće baš 40 minuta da rade isto, ali hoće, videli smo i u drugim sportovima. Zato smo planirali prijateljske utakmice pre Igara, ali od toga nije bilo ništa", zaključila je selektorka aktuelnog prvaka Evrope koji u Japanu nišani medalju.
Srpkinje kroz dramu protiv potpunog autsajdera do četvrtfinala u Tokiju!
Dončić i Slovenija srušili svetskog šampiona!
„Ludi Srbin“ očitao lekciju političarima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala