I „Konvers“ izbacio liniju „Sataninih patika“ /video, foto/

© AP Photo / The Satanic TempleStatua iz hrama satanista
Statua iz hrama satanista - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Ranije ove nedelje, „Konvers“ je predstavio novu saradnju sa ograničenim izdanjem sa modnim dizajnerom Rikom Ovensom, preko svog brenda Drkshdw. Patike, koje dolaze u nekoliko stilova, imaju pentagram umesto slavne zvezde Čak Tejlor.
U citatu koji je objavio „Konvers“, Ovens je rekao da „već dugo koristi ovaj pentagram jer očigledno ima adolescentne okultne asocijacije“.
„Ali ja volim takve geometrijske dijagrame jer su, na vrlo iskonski način, kulturološki prihvatljivi za kontrolu“, objasnio je 59-godišnji dizajner.
„I način za organizovanje misli i sistema. I pentagram, u današnje vreme, sa svim njegovim asocijacijama. Sviđa mi se činjenica da se odnosi na alternativni sistem. A to sugeriše otvorenost i empatiju. Ona sugeriše potragu za užitkom, ovu potragu za osećanjem. Ali jedna od glavnih stvari koje mislim da sugeriše je empatija i razmatranje sistema života koji možda nisu standardni. To nas dovodi do toga da budemo prihvatljiviji i tolerantniji prema drugim sistemima, što mislim da je dobra stvar“, dodao je.
Ovens je rekao da je njegov pristup dizajnu bombastičan.
„Uvek na to gledam kao na korupciju nečega što postoji. I ne mislim to na agresivan način“, rekao je Ovens.
Dizajner je rekao da je njegov „estetski gest oduvek bio promovisanje ideje da savršena ili tradicionalna lepota može biti veoma stroga i okrutna“, a pomeranje granica „označava toleranciju prema drugim idejama“.
Ovensova saradnja sa „Konversom“ dolazi nekoliko meseci nakon što je reper Lil Nas iks predstavio svoje partnerstvo sa MSCHF-om, koji prilagođava cipele kupcu po želji, tzv. Satanine patike. Kompanija je uzela 666 pari „Najk er maks 97“ patika i naknadno ih opremila sa malo crvenog mastila i kapljicom ljudske krvi u đonovima. MSCHF je dodao i privezak od pentagrama na pertle i izvezao referencu iz Biblije, prenosi Si-Bi-En.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala