CIA ima više novca, ali ih Rusi pobeđuju umećem

© AFP 2023 / Alexey SazonovZgrada Službe za spoljnoobaveštajne poslove Rusije
Zgrada Službe za spoljnoobaveštajne poslove Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
Budžet američke službe CIA je deset puta veći od budžeta Spoljnoobaveštajne službe (SVR) Rusije, ali Rusi pobeđuju ne brojevima, već umećem, izjavio je direktor SVR Sergej Nariškin.
Predsednik SAD Džozef Bajden se prošlog utorka obratio američkoj obaveštajnoj zajednici. Po njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin je "đavolski zabrinut" što su američki obaveštajci "bolji od njegove ekipe".
"Verujem da je autor ove uporedne analize dve specijalne službe isključivo predsednik SAD i uzalud je autorstvo počeo pripisivati nekom drugom", rekao je Nariškin u intervjuu jutjub-kanalu "Solovjov Lajv".
"Što se tiče Centralne obaveštajne agencije njihovi resursi, finansijski resursi, sigurno su deset puta veći od budžeta Spoljnoobaveštajne službe (Rusije), ali kako je govorio Aleksandar Suvorov, Rusi pobeđuju ne brojevima, već znanjem", naglasio je Nariškin.
Navaljni pred sudom - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Glavni ruski bezbednjak o navodnom trovanju Navaljnog: Postoji mnogo nedoslednosti
Po njegovim rečima, SVR poštuju CIA, pored toga, američka obaveštajna služba ima vrlo iskusan sastav i vrlo dobre analitičare.
"Govorio sam i ponavljam, ova specijalna služba ulazi u petorku, pa čak i u trojku, najmoćnijih i najautoritetnijih obaveštajnih službi u svetu. U toj grupi se nalazi i Spoljnoobaveštajna služba… Znamo njihove jake strane, ali znamo i naše strane", naveo je Nariškin.
"U našoj profesionalnoj zajednici se sa poštovanjem odnosimo jedni prema drugima", dodao je on.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala