Bivši menadžer Soroševog fonda optužen za premlaćivanje i silovanje žena

© Foto : CC0 Creative CommonsVezana plavuša.
Vezana plavuša. - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2021
Pratite nas
„Lep“ i „bezobrazan Jevrejin“ – ovako je trgovac „Soroš fond menadžmenta“ opisao svog bivšeg kolegu, top menadžera Hauarda Rubina, kojeg je nekoliko žena optužilo za zlostavljanje. „Njujork post“, pozivajući se na sudske dokumente, navodi da ih je finansijer silovao u „seksualnoj tamnici“ u svom luksuznom penthausu u Njujorku.
U tužbi se takođe navodi da je Rubin jednu tužiteljku „navukao na drogu“. U sudskim spisima pominje se nekoliko žena – Mia Rakel Litl i Ejmi Mur, obe opisane kao „Plejbojeve zečice“, kao i Stefani Koldvel i Ema Hoper, obe manekenke. Prema „Njujork postu“, još četiri žene su se pridružile tužbi protiv Rubina.

Rubinova odbrana: Pristale su i bile su plaćene

Finansijer, koji je bio jedan od najviših menadžera u „Soroš fond menadžmentu“, kategorički je negirao optužbe. Prema zahtevu koji je podneo Rubinov advokat, žene su potpisale ugovor o neotkrivanju podataka u kome se kaže da su dale pristanak na nasilni seks uz rizik od povrede. Za kršenje sporazuma predviđene su kazne do 500.000 dolara, dok je svakoj ženi navodno plaćeno 5.000 dolara za tu uslugu.
Sudski spisi pokazuju da je Rubin poslao tekstualne poruke jednoj od žena kako bi se uverio da razume da bi sesija mogla biti veoma nasilna.
Upućeni, koji je razgovarao sa „Njujork postom“, odbacio je tvrdnje da je Rubin jednu ženu navukao na drogu. Izvor je rekao da joj je finansijer tokom sesija verovatno dao lekove protiv bolova. „Ako su imali druge droge, obezbedili su ih drugi ljudi, a ne Haui“, rekao je insajder.
Skica Gislejn Maksvel  na suđenju - Sputnik Srbija, 1920, 03.07.2021
Odlučeno: Objavljuju se dokazi o povezanosti Klintonovih i Epstajnove madam
Prema advokatu Džonu Balestriereu, koji zastupa navodne žrtve finansijera, žene nisu očekivale da će biti vezivane i „stvarno pretučene“. U tužbi se navodi da je ženama dato malo vremena da pregledaju sporazum o tajnosti podataka.
Slučaj Hauarda Rubina donekle podseća na slučaj drugog bogataša, Džefrija Epstajna. Kao i Epstajna, Rubina je u prošlosti nekoliko žena optuživalo za zlostavljanje, ali su ti slučajevi u tišini rešeni. Rubinova supruga, sa kojom je živeo 36 godina, podnela je zahtev za razvod u julu ove godine, prenosi „Sputnjik internešnal“.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala