Vunderkind šokirao i otišao iz Rusije – zbog Australije

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaRuski košarkaš Nikita Mihailovski
Ruski košarkaš Nikita Mihailovski - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Nikita Mihailovski, najtalentovaniji ruski košarkaš, doneo je iznenađujuću odluku napustivši Rusiju – zbog Australije. Najbolji mladi košarkaš VTB lige potpisaće ugovor sa „Džekdžampersima“ sa Tasmanije, preneo je ESPN.
Mihailovski je budućnost ruske košarke, momak za kog mnogi tvrde da je najtalentovaniji igrač još od Alekseja Šveda, ali karijeru neće nastaviti u Rusiji, već će talenat nastaviti da razvija na drugom kontinentu – u Austrliji.
Dvadesetogodišnji košarkaš prethodne sezone igrao je za Avtodor iz Saratova, prosečno je beležio oko devet poena po meča i na kraju sezone je proglašen za najboljeg mladog igrača.
Očekivao se transfer u neki veći ruski klub ili čak evropski, ali Mihailovski je doneo odluku da ode u Australiju gde se pokreće program „Buduća zvezda“ koji će usko raditi sa NBA ligom.
Mihailovski želi da se što bolje pokaže u australijskoj ligi i da potom izađe na Draft kako bi zaigrao u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu – NBA.
Ruski košarkaš nije jedini Evropljanin koji se odlučio na ovakav potez, pošto su Nemac, Ariel Hukporti, i Francuzi, Usman Dieng i Ugo Beson, takođe odlučili da odu u Australiju.
Prethodnih sezona liga u Australiji je jako napredovala, te Evropa dobija ozbiljnog konkurenta, s obzirom da Azija više nije pretnja jer su Kinezi odlučili da naredne godine u ligi igraju samo domaćini košarkaši.
Mihailovski igra na poziciji beka/krila, ima odličnu visinu i veliki raspon ruku, ali fali mu masa i na tome će dodatno raditi u sezonama ispred.
Videćemo da li će se odlazak u Australiju ispostaviti kao dobar potez i da li će uspeti da napravi veliku karijeru, kao što mu se predviđa.
Kraj sage: „Kokoškov je tražio da ode u Ameriku“
Alkohol, nargila, karte – Slovenci slavili, Španci bruje o „skandalu“ u Tokiju
Dončić nije sa ove planete – Slovenac „pregazio“ Argentinu na olimpijskom debiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala