Rusija šalje avio-grupu za gašenje požara u Turskoj

© Foto : Press-služba Goskorporacii Rosteh / Uđi u bazu fotografijaRuski vatrogasni avion Be-200 tokom gašenja požara u Turskoj
Ruski vatrogasni avion Be-200 tokom gašenja požara u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
U Tursku će na zahtev Ankare u borbu protiv požara biti upućena konsolidovana vazduhoplovna grupa Ministarstva odbrane i Ministarstva za vanredne situacije Rusije od 11 jedinica tehnike, saopštilo je rusko Ministarstvo za vanredne situacije.
„Vlasti Republike Turske obratile su se Ruskoj Federaciji sa zahtevom za pomoć u gašenju razbuktalih šumskih požara u blizini naselja i turističkih zona, gde se sada odmara veliki broj građana Rusije. Doneta je pozitivna odluka. U tursku će biti upućena konsolidovana vazduhoplovna grupa Ministarstva odbrane Rusije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije u količini od 11 jedinica tehnike“, navodi se u saopštenju.
© FotoVatrogasci gase požar u šumi u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa
Vatrogasci gase požar u šumi u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Vatrogasci gase požar u šumi u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa
Administracija turskog predsednika ranije je saopštila da je iz Rusije u Tursku poslato pet aviona za gašenje požara Il-76 i tri helikoptera Mi-8. Ambasada Rusije u Ankari izvestila je da u gašenju šumskih požara na jugu Turske učestvuju tri ruska vatrogasna aviona Be-200.
© SputnikŠuma izgorela u požaru u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa
Šuma izgorela u požaru u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Šuma izgorela u požaru u blizini turskog sela Bajir nekoliko kilometara od Marmarisa
Ranije su turski mediji javili da je Erdogan područja nekoliko turskih provincija zahvaćenih velikim požarima proglasio zonama katastrofe. Erdogan je naveo da se na spisku „zona prirodnih katastrofa koje utiču na živote ljudi“ nalaze provincije Antalija, Mugla, Mersin, Adana i Osmanije.
Šumski požari nastavljaju da besne u šest turskih provincija: osim gore navedenih oblasti, žarišta požara ostaju i u provinciji Kajzeri. Međutim, prema rečima turskog ministra poljoprivrede i šumarstva Bekira Pakdemirlija, „postoji pozitivna dinamika u borbi protiv požara“. On je napomenuo da se pod kontrolom nalazi već 60 žarišta.
Pročitajte još:
Putin obećao Erdoganu dalju pomoć u borbi protiv požara
Većina šumskih požara u Turskoj pod kontrolom, sledi istraga — da li su podmetnuti /video/
Požar u Bodrumu ugašen, turisti se vraćaju u hotele, u Marmarisu još gori
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala