Putin obećao Erdoganu dalju pomoć u borbi protiv požara

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju
Predsednici Turske i Rusije, Redžep Tajip Erdogan i Vladimir Putin, na sastanku u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom. Dvojica lidera razgovarala su o šumskim požarima na jugu Turske, saopštila je pres služba Kremlja.
Ruski predsednik potvrdio je da će Rusija nastaviti da pruža Ankari svestranu pomoć u gašenju požara, a Erdogan je toplo zahvalio na pomoći.
Dvojica predsednika istakla su značaj saradnje dveju zemalja u borbi protiv ove prirodne stihije.
Predsednici su takođe razmatrali aktuelne teme rusko-turske saradnje.
Posledice požara u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Većina šumskih požara u Turskoj pod kontrolom, sledi istraga — da li su podmetnuti /video/
„Pozitivno su ocenjeni rezultati sastanka bilateralne međuvladine komisije održanog u petak. Izraženo je obostrano raspoloženje za dalji zajednički rad na realizaciji postignutih sporazuma u ​​trgovinskoj, ekonomskoj, energetskoj i drugim oblastima“, objašnjava se u saopštenju.
Ranije su turski mediji javili da je Erdogan područja nekoliko turskih provincija zahvaćenih velikim požarima proglasio zonama katastrofe. Erdogan je naveo da se na spisku „zona prirodnih katastrofa koje utiču na živote ljudi“ nalaze provincije Antalija, Mugla, Mersin, Adana i Osmanije.
Šumski požari nastavljaju da besne u šest turskih provincija: osim gore navedenih oblasti, žarišta požara ostaju i u provinciji Kajzeri. Međutim, prema rečima turskog ministra poljoprivrede i šumarstva Bekira Pakdemirlija, „postoji pozitivna dinamika u borbi protiv požara“. On je napomenuo da se pod kontrolom nalazi već 60 žarišta.
Pročitajte još:
Portparol Erdogana: Požari – nacionalna katastrofa; Turisti: Dim se vidi na 10 kilometara
Požari i dalje besne na jugu Turske, raste broj žrtava /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala