Dodik: Kristijan Šmit se lažno predstavlja

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da se Kristijan Šmit lažno predstavlja kao visoki predstavnik, jer on to nije i dodao da ono što Šmit promoviše kao svoju agendu nije u nadležnosti visokog predstavnika.
„Ono što Šmit ovde promoviše kao svoju agendu apsolutno nije u nadležnosti visokog predstavnika, što govori o tome da samo treba imati pojačanu sumnju i neprihvatanje takvog lika. Vidim da se Kristijan Šmit rasipa nekim optimizmom i pokušava da nametne agendu koju samo on ima o sebi. Ono što Šmit najavljuje to nije bila uloga visokog predstavnika u BiH ni u prošlosti“, istakao je Dodik.
Kristijan Šmit koji nema podršku Rusije i Kine ali ni Republike Srpske već je govorio o prvim koracima. Govorio je o Izbornom zakonu, evropskim integracijama i usklađivanju zakonodavstva kada je reč o Evropskoj Uniji.
„To su gluposti, čak ni Pedi Ešdaun nije ulazi u to, pa sad dolazi Šmit da nam nakon toliko vremena ulazi u to. Šmit nema nikakve veze sa evropskim putem BiH. Evropski put je uvek bio vlasništvo domaćih političkih snaga. Oni ignorišu ozbiljne napretke ovde koji su urađeni i stalno sve drže problematičnim, jer ako kaže da je stanje dobro onda je besmisleno da postoji“, dodao je Dodik.
Kristijan Šmit - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Kristijan Šmit stigao u Mostar /video/
Komentarišući današnju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića, Dodik je rekao da Izetbegović ne propušta priliku da uznemiri narode u BiH, a posebno to čini na obeležavanjima ratnih godišnjica, poput današnje u Gacku.
„Kada s takve manifestacije čujete da će Bošnjaci da se osvete, onda nama u Republici Srpskoj ne pada ništa drugo na pamet nego da bi i Bakir, kao i otac mu, opet žrtvovao mir. Onaj je žrtvovao mir za BiH, a ovaj bi ga žrtvovao za osvetu. Indikativno je da svi pozivi bošnjačkih i političkih i verskih autoriteta za mirom i praštanjem nekako završe s osvetom“, naglasio je Dodik, prenosi RTRS.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala