Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković je povređen: Izvini Srbijo, žao mi je Nine, igrao sam pod lekovima!

© AP Photo / Patrick SemanskyNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta koji je doživeo krah na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde je prvo poražen u borbi za bronzu od Karenja Buste, a zatim je predao meč dubla, oglasio se i izvinio Srbiji, kao i Nini, poručivši da je igrao pod lekovima.
Rame je počelo da pravi srpskom asu problem u dvoboju sa Špancem, i posle tri isrpljujuća seta i više od dva sata atomskog tenisa, jasno je bilo da Đoković fizički, ali i mentalno, neće biti u stanju da u miks dublu sa Ninom Stojanović, izađe na megdan australijskom paru.
I ekspresno se Novak oglasio kako bi objasnio koliko je zapravo njegovo stanje ozbiljno.
„Nadam se da mi fizičke posledice neće stvoriti problem za US Open. Imam više povreda, ne jednu. To je nešto u šta trenutno nisam siguran, ali nema žaljenja, morate dati sve od sebe za svoju zemlju", poručio je Đoković.
Nastavio je srpski i svetski broj 1 da objašnjava težinu situacije, izvinivši se i narodu u Srbiji, jer nije obezbedio toliko željenu medalju.
„Ne kajem se što sam došao, ne kajem se što sam dao sve od sebe. Kako bi se kajao, to je nekako normalna stvar. Logično je kada si na Olimpijskim igrama i kada predstavljaš svoju zemlju da ćeš dati sve što ti je ostalo u rezervi i da pokušao da doneseš bar jednu medalju. Treći put na Olimpijskim igrama gubim polufinale, nažalost. Samo sam jednom osvojio tu bronzu... Samo kažem, ali opet... Medalja je medalja, za neke moje standarde i očekivanja, želje nije idealan rezuzltat. Izvinjavam se svim ljubiteljima sporta i navijačima u Srbiji koje sam razočarao, znam da su od mene očekivali medalju. Očekivao sam i ja“, izjavio je vidno uzdrmani Novak novinarima u Tokiju.
Osvrnuo se zatim Đoković i na Ninu Stojanović i na to što nisu izašli na teren zbog njegove povrede.
„Žao mi je zbog Nine, što nismo izašli na teren. Telo mi je otkazalo, igrao sam pod lekovima, pod nenormalnim bolovima, isrpljenošću. Ali kažem, daleko od toga da ja svaljujem krivicu zbog onoga što bi moglo da se desi zbog Olimpijskih igara. Srce mi je na mestu, jer znam da sam dao sve od sebe. Volim da igram za svoju zemlju, to je sport, rezultat nije bio na mojoj strani, idemo dalje“, ističe srpski as.
Naredne Olimpijske igre su za tri godine u Parizu, i sve zanima da li će Novak imati želju da još jednom napadne zlato.
„Tri godine, nije toliko daleko, ali donekle i jeste. Nemam više 25 godina, ali opet ne vidim ni kraj svoj karijere, da mi je negde jasno da ću da odigram godinu ili dve i to je to. Olimpijske igre, Dejvis kup, ATP kup, Grend slemovi to me najviše inspiriše da nastavim. Igranje za Srbiju je uvek privilegija i čast. Želim opet da igram u Parizu. Želim dalje. Nadam se boljem ishodu u Parizu, želim da osvojim bar jednu medalju“, konstatovao je veliki šampion Novak Đoković.
Novaku sada ostaje da se oporavi i psihološki i fizički kako bi se pripremio za nove izazove, pre svega za naredni Grend slem u Njujorku.
Emocije pokosile Španca posle pobede nad Đokovićem /video, foto/
Đoković i Stojanovićeva predali meč, razlog – Novakova povreda!
Košmaran kraj za Đokovića – ništa ni od bronze
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala