Četiri voćke koje oporavljaju organizam

CC0 / Pixabay / Voće
Voće - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2021
Pratite nas
Pored povrća, voće je najpoželjnija hrana na trpezi tokom letnje sezone, jer je bogato antioksidantima, vitaminima i mineralima.
Voće pomaže organizmu da se oslobodi toksina nakupljenih tokom zime. Kao u svemu, i u konzumiranju voća potrebno je naći pravu meru, jer u suprotnom, šećeri koji se nalaze u sastavu ovih namirnica mogu da izazovu suprotan efekat.
Jedno od rešenja može biti kombinovanje svežeg voća sa bademima, orasima ili suvim voćem, koje je prepuno vlakana, proteina i masti koji sprečavaju prekomernu apsorpciju šećera, a i dugo održavaju sitost. Stoga bi ovih meseci najbolji izbor voća bio sledeći:
Breskve za bolje varenje
Sto grama ovog voća ima svega 30 kalorija, a vlakna pospešuju varenje. Takođe, tu je i vitamin E, koji je važan za cirkulaciju.
Jagode protiv toksina
Polifenoli podstiču rad jetre, ali i eliminaciju toksina i masnih naslaga. Pored toga, jagode pogodno utiču na sistem za varenje i izlučivanje.
Kajsije i vitamin B
Ovo voće sadrži vitamine grupe B, pre svega B2 i B3, koji učestvuju u metaboličkim procesima.
Lubenica
Iako spada u povrće, lubenicu jedemo kao voće. Osvežavajuća je i odlična za oslobađanje viška tečnosti i toksina. Bogata je mineralima, kakav je kalijum, a ne treba zaboraviti ni vitamin C, preneo je B92.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala