- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Vesti: Zbog čega Kijev pošto-poto želi da prekroji istoriju /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Večeras u vestima:
Razlog zbog kog Crna Gora, Bosna i Hercegovina i privremene institucije u Prištini ne žele da budu deo projekta „Otvoreni Balkan“ je politički sebičluk tamošnjih lidera, i neka vrsta otpora, možda čak i mržnje prema Srbiji, kaže za Sputnjik dr Stevica Deđanski, šef Centra za razvoj međunarodne saradnje.
Istražujemo – zbog čega Kijev pošto-poto želi da prekroji istoriju i počupa zajedničke korene ruskog i ukrajinskog naroda – to jest, kako Vladimir Zelenski pretenduje na istoriju Kijevske Rusije?
To što i crnogorska opozicija i deo vlasti bojkotuju rad Skupštine u Podgorici, ali učestvuju u sednicama i glasaju kada smatraju da je neophodno, pokazatelj je nezrelosti političkih aktera u toj zemlji, ocenjuju analitičari.
Matica Srpska ponovo negativno ocenila Zakon o rodnoj ravnopravnosti. Otpor će biti još veći ako se počne s primenom zakona, odnosno kad neko bude kažnjen jer nije koristio rodno osetljiv govor, upozoravaju stručnjaci.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala