Putin mobiliše sve strukture: Formira se specijalna istorijska komisija

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o formiranju međuresorne komisije za istorijsko prosvećivanje, objavljeno je na portalu pravnih informacija.

„U cilju osiguravanja planskog i proaktivnog pristupa pitanju odbrane nacionalnih interesa Rusije, povezanih sa očuvanjem istorijskog sećanja i razvoja prosvetne delatnosti u oblasti istorije, nalažem da se formira međuresorna komisija za istorijsko prosvećivanje“, navodi se u dokumentu.

Za predsednika komisije imenovan je pomoćnik predsednika Vladimir Medinski. U sastav komisije ući će predstavnici administracije predsednika Rusije, aparata Saveta bezbednosti, Generalnog tužilaštva, Istražnog komiteta, Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane, MUP-a, Ministarstva kulture, Ministarstva obrazovanja, Ministarstva pravde, Spoljnoobaveštajne službe, Federalne službe bezbednosti, RAN i drugih.
Ruski predsednik Vladimir Putin učestvovao je na plenarnoj sednici PEMF-2021 - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2021
Ne igrajte se: Ako pređete Putinove crvene linije — videćete s kim imate posla /video/
Osnovni zadaci komisije biće koordinacija delatnosti državnih organa, naučno-obrazovne i kulturne zajednice u formiranju jedinstvenog pristupa istorijskom prosvećivanju i sprečavanju falsifikovanja istorijskih činjenica. Osim toga, komisija će analizirati aktivnosti koje štete nacionalnim interesima Rusije i suprotstavljaće im se. Među zadacima novog organa biće i priprema predloga u okviru kontra propagandnih događaja i akcija povezanih sa značajnim istorijskim datumima u Rusiji.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala