„Petnica“ demantovala navode o izboru Srđana Janeva za novog direktora

IS Petnica - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Upravni odbor Istraživačke stanice „Petnica“ (ISP) demantovao je da je njen novi direktor Srđan Janev.
U medijima su se pojavile informacije o izboru novog direktora IS „Petnica“, a kako se navodi na sajtu Istraživačke stanice, ti navodi poslati su sa mejl adrese koja ne pripada ISP.
„Neki od medija su na osnovu toga objavili navedenu vest bez provere autentičnosti izvora, a pored lažnog medijskog saopštenja ISP, mejl je sadržao i lične podatke koji nisu javno dostupni i koji prema Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti ne smeju da se dele bez saglasnosti“, navodi se na sajtu „Petnice“.
Upravni odbor podneo je krivičnu prijavu nadležnim organima, podsećajući da upravo odbor upravlja „Petnicom“ do imenovanja novog direktora, zarad, kako navode, obezbeđivanja njenog nesmetanog rada.
„Činjenica je da je Srđan Janev upisan kao zakonski zastupnik ISP u APR-u jer je zakonska obaveza udruženja građana da izabere i upiše zastupnika u registar, ali on nije upisan kao novi direktor već kao predstavnik Upravnog odbora čiji je član“, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, javnost će biti blagovremeno obaveštavana o svim koracima koje ISP preduzima, ali isključivo zvaničnim kanalima, odnosno sa zvaničnog domena ISP i putem veb stranice.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala