Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Mikec o Đokoviću: Imali smo neki problem... /foto/

© REUTERS / ANN WANGDamir Mikec
Damir Mikec - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Damir Mikec, srpski strelac koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, govorio je o zanimljivostima sa turnira, ali i Novaku Đokoviću.
Mikec je Srbiji doneo prvu medalju na Igrama osvojivši srebro u kategoriji vazdušni pištolj.
Voditelj programa RTS-a Aleksandar Stojanović upitao je Mikeca da potvrdi jednu anegdotu vezanu za Novaka Đokovića.
On je naveo da kruži priča o susretu Mikeca i Đokovića koja je tekla ovako: „Dolazi Damir u Olimpijsko selo, ulazi gde su srpski olimpijci i nailazi na Novaka Đokovića. I Novak pita Damira, ili Damir pita Novaka: 'Potreban si mi na tri minuta'. Je l' to istina?“.
Mikec je stidljivo odgovorio.
„Pa, jeste, imali smo neki problem. On je zaista izvanredan momak, baš komentarišemo svi sportisti šta je čovek sve napravio za ovu zemlju, kakve sve rezultate ima, a da je on potpuno ostao sa obe noge na zemlji, spreman svakom da pomogne. On uopšte to nije ni morao da uradi“, rekao je Mikec i dodao:
„Nebitno šta se tu sve dešavalo, ali kada me je jednom sreo rekao mi je: 'Sutra mi trebaš na 15 minuta nešto da ti...'. Ali, Novak je zaista jedna izvanredna osoba, uvek je spreman sve da podeli sa nama, šta god da nas interesuje, kao i svoje neke privatne stvari. Navijamo za njega, naravno“.
Jedno pitanje bilo je vezano i za to da li Damir i njegov brat i trener Goran Mikec imaju tajne signale tokom takmičenja.
„Kada sam ja u potpuno u problemu, ne mogu kao Tića (Bogdanović) ili Milica (Mandić) da se iskačem, da se izderem, da šutnem u glavu i da mi... Ja stojim u mestu, nit' smem da polomim nešto, nit'...“, rekao je Damir Mikec.
Goran je zatim objasnio dešavanja sa turnira u Tokiju.
„U streljaštvu je u kvalifikacijama zabranjena verbalna komunikacija, znači može neverbalna, ali u ovom meču pravio je dosta pauzi, izlazio dva ili tri puta napolje da bi se konsultovali, da bi dobio neka uputstva, ono kako ja mogu da mu pomognem“, rekao je Goran Mikec.
Milica Mandić – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ekskluzivno: Srpski šou i Novakov urlik za zlatnu Milicu! /video/
Srebrni strelac Srbije: „Kada su me kolege sačekale – raspao sam se“ /video/
Đoković: Molim vas da ne pričamo o tome
Divi se Srbima, a poziva na proslavu „Oluje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala