Lukašenko upozorava: Belorusija je u epicentru civilizacijske konfrontacije između Zapada i Istoka

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Ofanzivna vojna infranstruktura NATO-a se povećava duž granica Belorusije jer je država u epicentru civilizacijskog sukoba između Zapada i Istoka, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko.
Kako prenosi agencija Belta, Lukašenko održava sastanak sa predstavnicima lokalnih vlasti o aktuelnim pitanjima javno-državne situacije.

„S obzirom da je spona između Zapada i Istoka, naša zemlja je dospela u epicentar civilizacijske konfrontacije. Ne preuveličavamo, več konstatujemo činjenice – duž naših granica se sistemski povećava ofanzivna vojna infrastruktura NATO-a“, istakao je šef Belorusije.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 22.06.2021
Lukašenko pozvao zapadne susede: Dođite sebi dok nije kasno, izbiće globalni sukob
Beloruski lider je ranije komentarisao aktivnost NATO-a pored granica njegove zemlje i pozvao taj vojno-politički blok da ne „zamajava“ Minsk pričama o odbrambenim vežbama i miroljubivosti, a države NATO-a nazvao „lažovima i pokvarenjacima“ .
On je tada podsetio na obećanja NATO-a da se neće širiti prema Istoku. Kako je rekao, u Minsku vide da kolektivni Zapad nastavlja da „mašta“ o novom „jurišu na Istok“, svetskoj dominaciji i zapleni bogatih resursa istočno od Belorusije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala