Kina: Amerika je kriva za „tri greha“

Kina - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su krive za „tri greha“ u odgovoru na pandemiju kovida 19 i pronalaženje porekla virusa, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijen na konferenciji za novinare.
Omogućile su virusu da se širi bez praćenja, skrivale su istinu o virusu i tražile terorizam u praćenju porekla virusa, rekao je Džao odgovarajući na pitanja Kineskog internacionalnog radija.
„SAD su raspirivale vatru i ubrzavale svoju političku manipulaciju u vezi s otkrivanjem porekla. Time su dozvolile virusu da se širi bez praćenja“, rekao je on.
Istraživači u američkoj vojnoj laboratoriji Fort Detrik - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Kontraudarac Americi: Milion Kineza zahteva – ispitati šta se desilo u vojnoj laboratoriji SAD
Političke manipulacije SAD-a, prema njegovim rečima, izazvale su 35 miliona infekcija i više od 610.000 smrtnih slučajeva.
„SAD nisu preduzele efikasne mere kontrole izlaska, što je rezultiralo izvozom slučajeva iz SAD u mnoge zemlje. Uprkos međunarodnom protivljenju, SAD su vratile desetine hiljada ilegalnih imigranata zaraženih virusom kovid 19“,rekao je on.
Istraživanja pokazuju, podseća Džao, da broj infekcija kovidom 19 i povezanih smrtnih slučajeva u Sjedinjenim Državama može biti čak 65 miliona odnosno 900.000, što je mnogo više nego u zvaničnoj statistici, prenosi Kineski internacionalni radio.

"Amerika da objavi najranije podatke o kovidu 19"

Kina je osudila SAD zbog politizacije pandemije kovida 19 i prebacivanja odgovornosti na druge zemlje, rekao je danas portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine odgovarajući na pitanje u vezi sa američkom politizacijom istrage o poreklu kovida 19.
Portparol je naglasio da SAD ne poštuju ni nauku ni pravdu.
Kina je pozvala SAD da objave podatke i provere uzorke prikupljene u Sjedinjenim Državama u ranim fazama pandemije kovida 19 i da pozovu stručnjake Svetske zdravstvene organizacije (SZO) da istraže što je pre moguće laboratoriju Fort Detrik i preko 200 laboratorija u inostranstvu u potrazi za poreklom korona virusa.
SAD bi takođe trebalo da pozovu stručnjake SZO da istraže Univerzitet u Severnoj Karolini i da objave podatke u vezi sa slučajevima među američkim vojnicima koji su prisustvovali Svetskim vojnim igrama 2019. godine u kineskom gradu Vuhanu, rekao je portparol.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala