Danski diplomata: Učiniti sve da se „Severni tok 2“ pretvori u Pirovu pobedu Moskve

© Foto : Axel Schmidt/Nord Stream 2Izgradnja gasovoda "Severni tok 2" u Lubminu
Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Lubminu - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Zapadne zemlje treba da učine sve kako bi pronašle način da pretvore gasovod „Severni tok 2“ u Pirovu pobedu Moskve, izjavio je bivši ministar spoljnih poslova Danske Ufe Eleman Jensen.
Prema njegovom mišljenju, da bi se smanjila zavisnost od ruskog gasa neophodno je što pre dovršiti izgradnju gasovod iz Norveške u Poljsku.
„Evropljani moraju da imaju mogućnost da zavrnu slavinu kada postane neophodno da izvrše pritisak na Rusiju“, napisao je bivši ministar u članku za danski list „Berlingske“.
Danski diplomata je predložio kupovinu američkog tečnog gasa kao alternativu. Izrazio je mišljenje da bi zajednička energetska politika Evrope mogla da izvrši pritisak na Ruse na tržištu plavog goriva.

„Moramo da učinimo sve da pronađemo način da 'Severni tok 2' pretvorimo u Pirovu pobedu Moskve“, zaključio je Jensen.

Izgradnja gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Ukrajina: Najgori scenario – sertifikacija „Severnog toka 2“ ove godine
Podsetimo, prema navodima operatora projekta „Nord strim 2 AG“, izgrađeno je 99 odsto gasovoda „Severni tok 2“ . Kako je saopštio direktor austrijske kompanije „OMV“ Rajner Zele, gasovod će biti dovršen u avgustu, moguće je da će biti pušten u rad već ove godine.
Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.
Pogledajte animiranu infografiku o projektu „Severni tok 2“:
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala