Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Ja sam bio protiv, ceo tim je bio protiv, ali – Novak je doneo odluku“

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaĐoković i Troicki
Đoković i Troicki - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Viktor Troicki, bivši teniser i selektor reprezentacije Srbije, otkrio je zašto je Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju krenuo u juriš i po drugu medalju.
Od Đokovića su svi očekivali medalju u singlu u Tokiju, a malo ko se nadao tome da će on doneti Srbiji još jednu u mešovitom dublu.
Najbolji teniser planete je u jednom trenutku odlučio da, ipak, nastupi i u toj konkurenciji sa Ninom Stojanović, a za sada mu ide sjajno, jer su on i najbolja srpska teniserka u polufinalu.

„Ja sam bio protiv toga. Ceo tim je bio protiv toga“, rekao je Troicki.

Autoru intervjua sa Troickim nije bilo jasno zašto je Novak doneo odluku koja potencijalno može da mu ugrozi pohod u singlu.
„Zašto rizikovati povredu ili umor zbog takmičenja koje ne prati mnogo ljudi i koje može da ga sputa u pohodu na glavne ciljeve, koji su mu na dohvat ruke?“, piše u tekstu „AP“-a.
Troicki otkriva da je razlog veoma jasan.
„Odluku je doneo isključivo Novak. Želeo je da igra“, kaže nekada 12. teniser planete i Novakov veliki prijatelj.
Novak i Nina u prva dva meča nisu izgubili set, ali će u polufinalu imati veliki izazov protiv ruske kombinacije Vesnina/Karacev.
„Mislio sam da je igrao dovoljno mečeva u poslednjih nekoliko meseci. Stvarno, igrao je i previše. Svi smo razmišljali samo o singlu, a kada je rekao da želi da igra miks dubl, rekao sam mu: 'Okej, njemu to mnogo znači i on želi da dokaže da je spreman, pa ako i u miksu bude davao sve od sebe, ako bude bio stoprocentno fokusiran, onda OK'“, objasnio je Troicki.
Viktor je govorio i o tome da se čuje sa Goranom Ivaniševićem, jednimo od Novakovih trenera, koji uz Marjana Vajdu nije doputovao u Tokio na Igre.
„Sve dobro funkcioniše zasad. Drago mi je što mu mečevi kratko traju u obe konkurencije“, podvukao je Troicki.
Podsetimo, Novak u petak izlazi dvaput na teren, pošto u singlu u polufinalu nastupa protiv Aleksandra Zvereva.
Odgovor iz Rusije na „besramne provokacije“: Pokušao je da napravi skandal, veoma smo zabrinuti
Đoković: Molim vas da ne pričamo o tome
Sramotno izvrtanje Đokovićevih reči
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala