Amerika je odabrala dvojicu mladih Srba u noći koju je obeležila „seoba zvezde“

© Foto : ABA liga / Mega Soccerbet / Ivica VeselinovFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
U noći između četvrtka i petka je održan NBA draft na kom su izabrana i dvojica mladih srpskih košarkaša – Filip Petrušev i Balša Koprivica, dok je noć obeležila najava velikog transfera Rasela Vestbruka u Los Anđeles Lejkerse.
Petrušev, nekadašnji američki student i aktuelni igrač Mege, izabran je za 50. pozicije, a njegov prvi tim u NBA trebalo bi da bude Filadelfija.
Petrušev iza sebe ima sjajnu takmičarsku godinu u kojoj je proglašen za najkorisnijeg igrača ABA lige i postao je standardni reprezentativac Srbije.
Uz Petruševa, na NBA „pijaci“ se našao i Balša Koprivica, sin Slaviše Koprivice, nekadašnjeg košarkaša Partizana.
Momak rođen 2000. godine je već duže vreme u Americi, a njega je sa 57. pozicije odabrala ekipa Detroita.
Ipak, „bomba večeri“ odjeknula je u Los Anđelesu, čiji će stanovnik postati Rasel Vestbruk, vlasnik rekorda po broju ostvarenih tripl-dabl učinaka i jedan od najboljih igrača lige u poslednjoj deceniji.
On će u društvo Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa stići u zamenu za Kajla Kuzmu, Montrezla Herela i Kentavijusa Koldvel-Poupa koji će zadužiti dresove Vašingtona.
Vredi istaći i da je prvi pik na draftu bek Kejd Kaningem koji će potpisati ugovor sa Detroitom, a Nemac Franc Vagner je sa osmog mesta stigao u Orlando.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala