Ambasador u Turskoj: Srpski turisti se nisu obraćali ambasadi za pomoć

© AP Photo / Patrizia UnderPožar u blizini hotela u Marmarisu u Turskoj.
Požar u blizini hotela u Marmarisu u Turskoj. - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Požar u antalijskoj regiji je pod kontrolom i nema daljeg širenja, ni opasnosti za naše građane, izjavio je ambasador Srbije u Turskoj Zoran Marković, navodeći da se do sada srpski turisti nisu obraćali za pomoć.
Marković je naveo da bi eventualna pomoć podrazumevala da se srpskim turistima, u slučaju evakuacije ili napuštanja hotela, istog dana izrade putni listovi i omogući da se na najbezbedniji način vrate u zemlju.
U Turskoj su u požarima nastradale četiri osobe, kazao je Marković za Tanjug i dodao da su to uglavnom starije osobe koje nisu mogle na vreme da se evakuišu ili su pokušavale da zaštite svoju imovinu.
Prema njegovim rečima, oko 180 osoba povređeno.
„Ono što unosi dodatnu paniku među naše turiste i građane koji se nalaze u ovim regijama je to što duva jak vetar koji nosi oblake dima i pepela prema turističkim naseljima što nikako ne može biti prijatno“, naveo je Marković.
On je istakao da je u kontaktu sa turističkim agencijama od kojih je dobio informaciju da je veoma mali broj naših turista zatražio da bude izmešten iz hotela u kojima su bili smešteni.
Požar u Turskoj - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Požar u Bodrumu ugašen, turisti se vraćaju u hotele, u Marmarisu još gori
„To je nekoliko porodica, a većina je tražila da se vrati u hotele u kojima su bili smešteni. Spremne su i nove turističke ture od 1. avgusta tako da očekujem da je ovo samo jedna turistička epizoda“, naveo je Marković.
Marković je rekao da su agencije sa svojim vodičima na terenu preduzele sve kako bi se turisti koji su privremeno bili izmešteni iz svojih hotela zbrinuli na odgovarajući način.
Zemljina lopta u rukama čoveka - Sputnik Srbija
Sve vesti iz sveta

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala