„Ako je to problem, pošaljite Tihanovskoj kolačiće“: Lukašenko prokomentarisao susret u Beloj kući

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaLukašenko
Lukašenko  - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je premijeru Romanu Golovčenku da opozicionoj političarki Svetlani Tihanovskoj pošalje nekoliko kutija kolačića, osvrćući se na njen nedavni susret s predsednikom Amerike koji joj je tom prilikom poklonio slatkiše.
Lukašenko je podsetio da je tokom proteklih godina dobro upoznao trojicu bivših američkih predsednika.
„Zvanično nismo imali sa njima nikakve odnose, ali ja ih odlično znam, znam kako idu ti događaji: potrebno je sresti se, napraviti fotografiju i dati kolačiće. Hvala Bogu. Ako je samo u kolačićima problem, Romane, treba poslati nekoliko kutija“, ironično je rekao Lukašenko.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Zaharova o Bajdenovim kolačićima Tihanovskoj: Bingo – kao „cookies“, kontrola najvažnijih podataka
Američki predsednik Džozef Bajden primio je pre nekoliko dana Tihanovsku u Beloj kući. Nakon sastanka, na kojem je bivša kandidatkinja na predsedničkim izborima pozvala za pomoć u nenasilnoj smeni vlasti u Belorusiji, Bajden joj je dao gomilu kolačića iz Bele kuće.
S tim u vezi, Bajden je rekao da SAD podržavaju narod Belorusije u naporima da se uspostave demokratija i univerzalna ljudska prava.
Podsetimo, masovni protesti opozicije u Belorusiji počeli su 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska.
Tihanovska je odmah posle izbora napustila Belorusiju i otišla u Litvaniju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala