Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Zverev se razgoropadio, ali ga sada čeka najteža prepreka

© AP Photo / Bernat ArmangueAleksander Zverev proslavlja pobedu protiv Matea Beretinija u Madridu
Aleksander Zverev proslavlja pobedu protiv Matea Beretinija u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Aleksander Zverev preslišao je u dva seta Žeremija Šardija – 6:4, 6:1, čime je izborio plasman u polufinale Olimpijskog turnira u Tokiju, gde ga čeka najbolji na svetu - Novak Đoković.
Dvoboj Nemca i Srbina rezervisan je već za petak oko pola 10 i biće to praktično finale pre finala, s obzirom na to da je Medvedev elinisan, baš kao i Cicipas, dok Nadal, Federer i Beretini nisu ni došli na Olimpijske igre u Japanu.
Što se meča Zverev - Šardi tiče, Nemac ništa nije želeo da prepusti slučaju. Ušao je fokusirano u četvrtfinalni duel u kojem je, kao peti reket sveta, imao ulogu apsolutnog favorita.
To je i opravdao, kada je već u trećem gemu uspeo „ukrade“ rivalu servis, što se ispostavilo kao dovoljno za dobijanje prvog seta - 6:4.
U nastavku je usledila totalna dominacija Zvereva, dok je kod Francuza bio očigledan psihološki pad zbog takvog epiloga.
Samo jedan osvojen gem u drugom setu za Žeremija Šardija, koji je 68. na ATP rang-listi, što je premalo za igrača njegovog kvaliteta.
Svega 67 minuta bilo je potrebno Aleksanderu Zverevu da okonča susret i ode na megdan Novaku Đokoviću, što će sasvim sigurno biti spektakl u najavi.
Podsetimo, Đoković je bez većih poteškoća eliminisao domaćeg tenisera Keija Nišikorija sa ubedljivih 6:2, 6:0.
Đoković furiozno do polufinala!
Šok za Medvedeva – ništa od ruskog derbija!
„Prvi put neću da odgovorim na pitanje, sram te bilo“: Medvedev oštro o opasci da su Rusi varalice
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala