Ruski senator: Odgovor Zelenskog na Putinov članak o Ukrajini – demagogija

© Sputnik / Vladimir FedorenkoPredsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov
Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Ruski senator Aleksej Puškov ocenio je odgovor ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na članak ruskog kolege Vladimira Putina o jedinstvu ruskog i ukrajinskog naroda kao demagogiju i preuveličavanje.
Puškov smatra da se Zelenski u svom obraćanju „izmotava i izvlači“, budući da ne može da dokaže drevnost Ukrajine.

„Ukrajina nije imala državnost pre 20. veka i nije bilo takve drevne zemlje. Kijevska Rusija je postojala, a ne Ukrajina – to je činjenica.

Takođe je skrenuo pažnju na „neosnovanost teze o istorijskim vezama Ukrajine i Krima“.
„A Krim već nikada nije imao nikakve veze ni sa čim ukrajinskim. Čak ni ideolozi ukrajinskog nacionalizma nisu to tvrdili“, istakao je senator.
Puškov je zaključio da odgovor Zelenskog nije ništa drugo do demagogija i izbegavanje stvarnih pitanja koja postavlja istorija.
Podsetimo, Zelenski je čestitao u sredu sugrađanima 1033. godišnjicu pokrštavanja Kijevske Rusije. Ukrajinski lider je „između redova“ odgovorio na nedavno objavljeni Putinov članak o Ukrajini rekavši da je njegova zemlja jedina naslednica jedne od najmoćnijih država srednjevekovne Evrope.
Kijevska Rusija je majka naše istorije“, rekao je Zelenski.
Ranije je ruski predsednik Vladimir Putin objavio članak „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, u kojem je govorio o Ukrajini, o odnosima Moskve i Kijeva, o Donbasu, ali i o poreklu ruskog i ukrajinskog naroda, odnosno da su i Rusi i Ukrajinci jedan narod, jedna celina, kao i da to nije plod konjunkture, već da je to njegovo lično ubeđenje.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala