Putin poslao pomoć: Ruski avioni gase vatrenu stihiju na jugu Turske

© Sputnik / Anton Denisov / Uđi u bazu fotografijaAvion Be-200ČS za gašenje požara
Avion Be-200ČS za gašenje požara - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Ruski avioni za gašenje požara Be-200 učestvuju u gašenju šumskih požara na jugu Turske, saopštila je ambasada Rusije u Ankari.
„Tri ruska aviona Be-200 pružaju pomoć turskoj strani koja gasi šumske požare. Želeli bismo da šumski požari koji su izbili na jugu Turske budu ugašeni što pre, sa minimalnom štetom“, navodi se u saopštenju ruske diplomatske misije.
Kako prenosi televizija „Si-En-En Turk“, registrovana su tri nova požara u okolini turističkih mesta – Bodruma, Ajdina i Alanje. Na mesta događaja poslati su spasioci i vatrogasci.
Ranije je saopšteno da je ministar odbrane Rusije po nalogu ruskog predsednika Vladimira Putina poslao Turskoj u pomoć amfibijski avion Be-200 iz sastava avijacije Ratne mornarice Rusije.
Snažan šumski požar razbuktao se 28. jula nedaleko od odmarališta Manavgat, pretpostavlja se zbog izrazitih vrućina u regionu. Zbog jakog vetra i visokih temperatura, vatra je brzo zahvatila veliki teren. Tri osobe su poginule, 122 je povređeno.
Sputnjikova kamera u centru požara u Marmarisu: Vatra se približila, hoteli evakuišu goste /video/
Kako je saopštio ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Bekir Pakdemirli, pet helikoptera, jedan avion i 30 vatrogasnih vozila učestvuju u gašenju požara u oblasti odmarališta Marmaris.
Ukupno je u protekla dva dana izbio 41 šumski požar u 13 turskih provincija, od kojih je 31 pod kontrolom.
Karakteristike ruskog supervatrogasca Be-200 pogledajte u Sputnjikovom video-eseju:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala