Primirje nije uspelo: Ponovo razmena vatre na azerbejdžansko-jermenskoj granici

© AP Photo / Armenian Defense Ministry Jermenski vojnik puca iz artiljerijskog oruđa tokom sukoba u Nagorno-Karabahu
Jermenski vojnik puca iz artiljerijskog oruđa tokom sukoba u Nagorno-Karabahu - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Uprkos jučerašnjem dogovoru o prekidu vatre između Bakua i Jerevena, na azerbejdžansko-jermenskoj granici prošla je još jedna nemirna noć. Strane se međusobno optužuju za kršenje primirja.
Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo da je Jermenija prekršila dogovor tokom noći pucajući iz automata i bacača granata na vojsku stacioniranu u pravcu sela Zjajlik Kelbadžarskog rejona.
Sa svoje strane, Ministarstvo odbrane Jermenije da je azerbejdžanska vojska otvorila vatru na jermenske položaje na Heharkunikskom delu granice.
„Zahvaljujući odgovoru jermenske strane neprijatelj je suzbijen. Od sedam sati po lokalnom vremenu situacija je mirna, nema pucnjave“, navodi se u saopštenju.
Ranije je pres-služba Ministarstva odbrane republike saopštila da je Azerbejdžan prihvatio predlog Rusije za prekid vatre na granici sa Jermenijom.
Prethodno je vojni resor Azerbejdžana saopštilo da je sa teritorije Jermenije granatiran Kelbadžarski rejon. U isto vreme, jermenska strana optužila je Baku ua pokretanje lokalnih borbi. U jučerašnjim sukobima bilo je žrtava.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala