Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Odgovor iz Rusije na „besramne provokacije“: Pokušao je da napravi skandal, veoma smo zabrinuti

© AP Photo / Patrick SemanskyDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Ruski sportisti na Olimpijskim igrama u Tokiju planiraju da ulože zvaničnu primedbu na incident koji tiče tenisera Danila Medvedeva i izvesnog čileanskog novinara.
Medvedev je tokom Igara u Tokiju bio žrtva napada jednog novinara iz Čilea, koji mu je posle višečasovne borbe po najvećoj vrućini postavio provokativno pitanje.
„Da li ruski sportisti nose epitet varalica na ovim Olimpijskim igrama i kako se vi osećate povodom toga?“, upitan je Rus, koji je dan kasnije ispao sa turnira u Tokiju.
Medvedev je zbog „poludeo“ zbog incidenta u nastajanju i odbrusio novinaru, rekavši mu „da treba da ga bude sramota“.
Zbog toga se oglasio Konstantin Vibornov, portparol Olimpijskog komiteta Rusije (ROK).
„Očekivali smo provokacije upućene našim sportistima. Kada se sve uzme u obzir, veoma poštuju naše nacionalne timove, ali istovremeno smo se susreli sa nekoliko individua koji su nas besramno provocirali i pokušavali da poremete naše sportiste“, rekao je Vibornov.
On je otkrio o kojem se novinaru tačno radi, kao i da incident sa najboljim ruskim teniserom nije prvi.
„Što se tiče Danila Medvedeva, govorimo o čileanskom novinaru Sebastijanu Nahimasu. On je drugi dan zaredom pokušavao da napravi skandal pitajući naše predstavnike konstantno ista pitanja, u istom maniru“, dodao je Vibornov i nastavio:
„Ne radi se o problemu u prevođenju, svi su ga razumeli kristalno jasno, a organizatori su morali da upozore ovog čudnog kolegu i da ga sutradan sklone iz miks-zone. Inače, Medvedev se poneo na izuzetno dostojanstven način pod veoma neprijatnim okolnostima“.
Portparol ROK-a, pod čijim imenom ove godine zbog sankcija nastupaju svi ruski sportisti, objasnio je Čileanac ima jasan cilj.
„Centar našeg Olimpijskog tima neće ovo prepustiti slučaju i veoma smo zabrinuti zbog toga što taj novinar ciljano putuje od arene do arene gde se naši sportisti takmiče i nastavlja da ih uznemirava“.
Zvanična tužba protiv Čileanca još nije podneta, ali se radi na tome.
„Zbog toga ćemo, nakon što prikupimo sve potrebne informacije, podneti zvanični prigovor Lokalnom organizacionom komitetu (Tokio-2020 LOK) i Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK). Naš cilj je jasan, a to je da se ovakvi incidenti spreče u budućnosti“, podvukao je Vibornov.
Pogledajte šta je o slučaju odluke Suda da zabranici Rusima da učestvuju pod svojim imenom imao da kaže Nenad Dikić iz Antidoping agencije Srbije.
Đoković: Molim vas da ne pričamo o tome
Čudesan uspeh Hrvata i surova dominacija Rusa
Zverev se razgoropadio, ali ga sada čeka najteža prepreka
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala