Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Sramotno izvrtanje Đokovićevih reči

© AP Photo / Alex BrandonNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković, srpski teniski reprezentativac, još jednom se našao u središtu namere zapadnih medija da njegove izjave stave u sebi željeni kontekst.
Đoković je posle teškog dana, kada je odigrao dva meča, u pojedinačnoj i konkurenciji mešovitih dublova, došao pred medije i odgovarao na pitanja kao što to čini na redovnoj bazi.
Ipak, zapadne medije nije previše zanimala činjenica da je najbolji teniser sveta, pored individualnog, odlučio da se takmiči i u timskoj konkurenciji, zajedno sa zemljakinjom Ninom Stojanović.
Nina Stojanović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Nina i Novak „počistili“ Brazil!
Glavna tema konferencije bila je tema mentalnog zdravlja koja se našla u fokusu zbog slučaja američke gimnastičarke Simon Bajls koja je odustala od takmičenja navodeći psihološke probleme kao razlog.
Đoković je dobio uopšteno pitanje na koje je bez oklevanja odgovorio, sa primarnom idejom da opiše kako izgleda borba sa pritiskom.
„Pritisak je privilegija. Bez pritiska nema profesionalnog sporta. Ukoliko želiš da budeš na vrhu, moraš da naučiš kako da se nosiš sa pritiskom i sa svim tim očekivanjima na terenu i van njega. Svestan sam svega, ne mogu da ne čujem i da ne vidim, ali naučio sam kako da iznesem sve“, naveo je Đoković.
U izveštajima zapadnih medija sa konferencije, navedeno je da je Đoković govorio o slučaju Bajlsove, što nikako nije slučaj.
„Đoković je odgovarao na pitanje o gimnastičarki Simon Bajls koja je napustila takmičenje zbog stresa“, preneo je francuski Ekip.
Pojedini mediji su otišli i korak dalje, navodeći da je Đoković imao „eksplozivne komentare na račun Bajls“.
Takva interpretacija Đokovićeve izjave se širi kroz medije i društvene mreže, što je naišlo na oštru reakciju pojedinih novinara.
Saša Ozmo, dugogodišnji pratilac Đokovićeve karijere, naveo je da je siguran da Đoković nije dobio pitanje o Bajlsovoj.
„Ime Simon Bajls nije ni pomenuto na konferenciji za medije. Sramotni naslov i loše novinarstvo“, naveo je Ozmo.
Reagovao je i David Vujanić.
„Đoković je govorio o pritisku koji se odnosi na njega samog, a novinari okreću to na priču o drugim sportistima. Užasno ponašanje, ali i očekivano“, istakao je Vujanić.
Pritisak na Đokoviću je veliki, čeka se svaka greška, ali njemu to nije problem – kao što je rekao, navikao je na sve i izgradio mehanizam da se izbori sa napadima van terena, jednako kao i na terenu.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Medvedev pobedom prošao kroz pakao: „Šta ako umrem? Ko će biti kriv“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala