Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Milica se rasplakala u Beogradu, a Tijana je suze ostavila u Tokiju /video/

Pratite nas
Milica Mandić i Tijana Bogdanović, osvajačice medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju, obratile su se javnosti po povratku u Beograd.
Mandićeva je uspela da osvoji drugu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u karijeri i potvrdila je da joj su to poslednje Igre.
„Meni je sve bilo toliko poznato, ali i toliko strano. Tako sam se osećala. Znali smo koliko smo spremni, pritisak je bio tu, ali smo naučili da se nosimo sa njim. I dalje mi je nerealno kada izgovorim to da sam dvostruki osvajač zlata“, navela je Mandićeva po povratku u Beograd.
Ideja o tome da nastavi takmičenje je postojala, ali je ona razumno i racionalno objasnila kako stvari stoje.

„Osećam da sam na vrhuncu karijere. Nisam mislila da ću više puta osvojiti ovaj uspeh, sa 30 godina sam osvojila zlato na Olimpijskim igrama. Nisam spremna za novi ciklus, imaću 33, 34 godine, to uopšte nije malo za ženu u sportu koja trenira četiri sata dnevno. Ne mogu da vam prenesem sreću koju osećam, tokom takmičenja sam postala svesna da mi je to poslednji put da sam u olimpijskom selu, sa reprezentacijom, da sam mogla pozvala bih sve da budu tamo“, navela je Mandićeva uz suze.

Bogdanovićeva će ostati veliki srpski adut na narednim takmičenjima, iz Tokija se vratila sa bronzom, iako je bila poražena u prvom meču.
„Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu, ceo svet mi se srušio. Imala sam vremena da se isplačem... Imam dve medalje sa Olimpijskih igara i time sam zadovoljna“, navela je Tijana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala