Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Čudesan uspeh Hrvata i surova dominacija Rusa

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaElena Vesnina i Aslan Karacev na Olimpijskim igrama
Elena Vesnina i Aslan Karacev na Olimpijskim igrama - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Tenis na Olimpijskim igrama u Tokiju obeležili su Rusi, koji su ostvarili vrhunske rezultate praktično u svakoj kategoriji, ali ističe se i dominacija Hrvata u muškom dublu.
Finale muškog dubla na Olimpijskim igrama čini će četiri Hrvata, dok će u polufinalu miks dubla biti četvoro Rusa.
Iako ovakav splet okolnosti nije bio nemoguć pred početak turnira u Tokiju, i zlatna i srebrna medalja u muškom dublu pripašće Hrvatskoj.
U finalu Olimpijskih igara najbolji dubl sveta Nikola Mektić/Mate Pavić sastaće se sa kombinacijom Ivan Dodig/Marin Čilić.
Mektić i Pavić su prethodno eliminisali Novozelanđane Danijela i Venusa, dok su Čilić i Dodig bili bolji od Amerikanaca Krajičeka i Sandgrena.
Ova dva para se nikada ranije nisu sastali, a koliko su dominirali u Tokiju govori to da su na putu do finala, odnosno u četiri prethodna meča, izgubili samo po set.
Finale dubla na programu je u petak prepodne.
Uspeh Hrvata u muškom dublu mogu da ponove Rusi u miksu.
Na tom putu će im stajati srpski dubl Đoković/Stojanović, koji će se u prvom polufinalu sastati sa Elenom Vesninom i Aslanom Karacevim.
Vesnina i Karacev su pobedili Poljake Igu Švjontek i Lukaša Kubota u četvrtfinalu i zakazali duel sa najboljim teniserom planete i najboljom srpskom teniserkom.
U drugom polufinalu priliku da dođu do finala imaće Andrej Rubljov i Anastasja Pavljučenkova, koji će odmeriti snage sa Australijancima Džonom Pirsom i Ešli Barti.
Plasman dva ruska miks dubla u polufinale znači da je medalja u ovoj konkurenciji obezbeđena za Rusiju.
Što se tiče poslednje dubl kategorije u tenisu, one u kojoj nastupaju samo žene, finale će biti švajcarsko-češko, ali u samoj završnici ponovo ima Rusa.
Za zlatno odlične boriće se Krejčikova/Siniakova i Benčić/Golubić, dok će za bronzu igrati polufinalistkinja miksa Vesnina, koja u paru sa Veronikom Kudermetovom igra protiv Brazilki Luize Stefani i Laure Pigosi.
Vesnina i Kudermetova su prethodno u polufinalu poražene od Krejčikove i Siniakove posle napetog trećeg seta i super taj-brejka.
Da dominacija Rusije bude još veća, za medalju se i u singlu bori jedan pripadnik te zemlje, Karen Hačanov.
Hačanov je u četvrtfinalu eliminisao Francuza Iga Ambera i zakazao polufinalni duel sa Pablom Karenjo-Bustom, Špancem koji je šokirao Danila Medvedeva.
Zverev se razgoropadio, ali ga sada čeka najteža prepreka
„Prvi put neću da odgovorim na pitanje, sram te bilo“: Medvedev oštro o opasci da su Rusi varalice
Brazilac napao Đokovića: Zašto je to uradio? Kako smo zaslužili takvo ponašanje?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala