Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković: Molim vas da ne pričamo o tome

© AP Photo / Seth WenigNovak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju
Novak Đoković na Olimpijskim igrama u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković je prokomentarisao plasman u polufinale u dve kategorije na Olimpijskim igrama i dodao da ne želi da govori o medaljama, iako su one jako blizu.
Đoković je sumirao utiske nakon što je u jednom danu odigrao dva meča i ostvario dve pobede – prvo u singlu, a zatim u mešovitom dublu.
„Odličan dan, nisam se previše izmorio. Identičan rezultat u singlu i miksu, nije moglo bolje“, rekao je Đoković za „RTS“.
Najbolji teniser planete je razbio domaćeg tenisera Keija Nišikorija i zakazao polufinalni duel sa Sašom Zverevim, a onda sa Stojanovićevom razbio Nemce, Kravica i Zigemund.
„Odigrao sam najbolji meč turnira protiv Nišikorija i završio dan na najbolji način“, rekao je Novak.
Stojanovićeva je dodala da ne razmišlja o medaljama, iako bi mogla da se okiti čak i zlatom u miksu.
„Ne razmišljam o medalji, ne raste drama. Gledam svaki meč kao nešto posebno. Samo da se skoncentrišem na igru i medalja će doći ako odigramo dobro“, rekla je Stojanovićeva za „RTS“.
Novak je bio potpuno saglasan.
„Sve ide u odličnom pravcu, u završnici turnira smo, ali molim vas da ne pričamo o medaljama. Hoćemo samo da se usredsredimo na teren. Pritisak i očekivanja su već tu, ali idemo korak po korak“, jasan je Đoković.
Novaku će rival u polufinalu Zverev biti, kako kaže, najveći izazov na celom turniru.
„Sledi mi najteži meč i izazov sa Zverevim. On je poprilično lako došao do polufinala, servira izuzetno jako. Sa ovim nastupom sam ulio još više samopouzdanja pred taj izazov. Ključ će biti da neutrališem njegov servis, spremiću se, poznajem ga jako dobro. Kvalitetan je igrač, ali idem po pobedu“, podvukao je Novak.
Srbin i Nemac će na teren u petak oko 9.30, a ne pre 11 će Nina i Novak biti na borilištu protiv Vesnine i Karaceva.
Srpski dubl nije izgubio set u prva dva kola.
Neverovatan je osećaj igrati sa Novakom. Stvarno je lepo, pokušavam da uživam svaki minut sa njim na terenu, da nemam pritisak. Uzdiže me non-stop, deli mi savete i pomaže mi. Imam odličnu komunikaciju, nadam se da ćemo još bolje“, dodala je Stojanovićeva.
Zverev se razgoropadio, ali ga sada čeka najteža prepreka
Čudesan uspeh Hrvata i surova dominacija Rusa
Šok za Medvedeva – ništa od ruskog derbija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala