„Zvezda će se gledati i u Vijetnamu – Deki je pogrešio, ali 'preživećemo' Kairat“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICGelor Kanga i Dejan Stanković
Gelor Kanga i Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Ljupko Petrović, legendarni trener Crvene zvezde, poručio je za Sputnjik sport iz Vijetnama, gde trenutno radi, da veruje da će crveno-beli u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona večeras od 20.30 uspeti da nadoknade zaostatak protiv Kairata (2:1).
Crvena zvezda nije ličila na sebe prošle srede u Almatiju gde je pala pred naletima Kairata, pa sada mora sa dva gola razlike da se „čupa“ na svojoj Marakani, gde su padali i mnogo veći timovi.
Ipak, ovoga puta neće biti huka „Delija“ s tribina, uzbog kazne UEFA na meču s Milanom, već će podršku pružati deca do 14 godina, ali svejedno je Zvezda favorit.
U prolaz veruje i Ljupko Petrović, čovek koji je odveo Zvezdu na krov Evrope 1991. godine.
Javio se Ljupko za Sputnjik iz dalekog Vijetnama gde je udarila korona i sve je zatvoreno. Kako kaže, fudbala neće biti do naredne godine po svoj prilici.
„Raspustio sam igrače na 14 dana jer je korona ovde u punom naletu. Pominje se da bi prvenstvo moglo da bude nastavljeno tek u februaru 2022. godine. Videćemo... Bitno da će se ovde u Vijetnamu gledati Zvezda i da će se navijati. Sve se prati i Zvezda i Olimpijske igre“, poručio je Petrović na startu razgovora.
Ljupko Petrović - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Ljupko Petrović
Šampion Srbije podbacio je u Almatiju, slaže se sa tom konstatacijom i proslavljeni stručnjak.

„U Kazahstanu je Zvezda bila loša i zasluženo je izgubila, ali ja verujem da će Zvezda biti prava u revanšu protiv Kairata. Jednostavno, radio sam u Kazahstanu i znam koji je kvalitet fudbala tamo, bolji smo tim o njih“, ističe 74-godišnji stručnjak.

Efikasnost Crvene zvezde na startu nove sezone je zabrinjavajuća, što potvđruje suv statistički podata - dva gola na tri utakmice (Vojvodina 0:0, Kairat 2:1, Mladost 1:0).
Ljupko Petrović probao je da objasni razlog slabije forme na samom startu sezone, kroz stari uvreženi termin „teške noge“.
„Mislim da je Zvezda sada u onoj situaciji u kojoj je bila na početku prvenstva u doba bivše Jugoslavije, tačnije Srbije i Crne Gore kada sam ja bio trener. Desi se loša forma na startu sezone jer se pretera sa fizičkom pripremom. Deki je možda pogrešio, preforsirao je igrače i usledio je umor, kao što sam i ja svojevremeno protiv Grashopersa, ali smo preživeli. Mislim da će Zvezda i sada preživeti, bolja je od Kairata. Prva tri uvodna kola bude loše, a onda stvari dođu na svoje mesto i Zvezda pokaže svoju pravu stranu“, optimista je iskusni stručnjak.
Na konkretno pitanje koji rezultat očekuje na stadionu „Rajko Mitić“, Ljupko je odgovorio:
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2021
Evropa i svet imaju važan zahtev za Srbiju
„Evo, kao što kaže moj igrač Milan Jagodić koji je sa mnom ovde u Vijetnamu, očekujemo 2:0. Jer, gol u gostima više ne važi, pa su potrebna dva gola razlike. Znamo da neće biti 'Delija', ali ne sumnjamo u prolaz“.
Ljupko Petrović neće moći uskoro nazad zbog haosa koji je napravila korona u Vijetnamu, a otkrio nam je kako „ubija“ vreme daleko od kuće...
„Evo, baš malopre sam završio sa hodanjem na traci, nekih 20 minuta sam odradio. Idem i u šetnje, trudim se da budem aktivan kad već nema treninga, utakmica, fudbala“, zaključio je čovek koji je Zvezdu 1991. godine popeo na krov Evrope.
Fudbaler protivpožarnim aparatom gađao policiju?! /video/
Zvezda se oporavila od Kazahstana za prvu pobedu u sezoni! /video/
Perina rabona: Zvezda na kraju Evrope...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala