Vučić se u Skoplju sastao sa Zaevom i Ramom

© PREDSEDNISTVO SRBIJEVučić, Zaev i Rama na sastanku u Ohridu
Vučić, Zaev i Rama na sastanku u Ohridu - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Skoplju sa premijerima Severne Makedonije i Albanije Zoranom Zaevom i Edijem Ramom, u okviru regionalne inicijative Mini Šengen.
Vučić, Rama i Zaev održali su neformalni sastanak u hotelu Aleksandar Palas, gde su razgovarali o predstojećim aktivnostima u okviru Mini Šenegena.
Vučić se prethodno obratio medijima i najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao Mini Šengen, kao i da će sutra biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Vučić: Mini Šengen dobija novo ime, sutra potpisivanje tri važna sporazuma
Na regionalnom ekonomskom forumu će biti potpisana tri dokumenta: Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na Zapadnom Balkanu (ZB), zatim Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB i Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB.
Vučić je rekao da će već večeras imati prve sastanke i radnu večeru, kao i da će se sutra sastati sa privrednicima.
Predsednik Srbije će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati sutra na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije.
Balkan ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Rađa li se novi Balkan — koji neće biti talac EU
Skoplju će biti održan veliki poslovni foruma koji će okupiti oko 350 kompanija sa ZB, a očekuje se više od 400 bilateralnih sastanaka privrednika.
Skopski forum o regionalnoj saradnji na ZB okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, međunarodnih delegacija i asocijacija.
Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike, prenosi Tanjug.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala