Venecija čeka princezu Dajanu: Film o braku i razvodu princeze od Velsa favorit za Zlatnog lava

© AP Photo / Domenico StinellisFilmski festival u Veneciji
Filmski festival u Veneciji - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Priča o Dajani, princezi od Vesla i paklu koji je preživela zbog razvoda od princa Čarlsa, boriće se s adaptacijom romana Elene Ferante „Priča o izgubljenoj devojčici“, filmom kanske laureatkinje Džejn Kempion i najnovijim ostvarenjem Pedra Almodovara za Zlatnog lava na Venecijanskom filmskom festivalu.

Priča o razvodu princeze Dajane

Bračni problemi princeze Dajane u fokusu su filma „Spenser“ Pabla Larena, čileanskog reditelja poznatog po ostvarenju „Džeki“ o životu Žakline Onasis. Princezu Dajanu tumačiće Kristen Stjuart, koja je, kako kaže, imala otvorenu razmenu sa javnošću za razliku od lica kakvo je do tada pokazivala kraljevska porodica.
„Oduvek sam mislila da nam je princeza Dajana ukradena i sada kada razotkrivam njenu priču, ona mi je kao lik sve draža“, otkriva američka glumica.
U konkurenciji za najvišu nagradu festivala u Veneciji biće i novi film Pedra Almodovara „Paralelne majke“ sa Penelopom Kruz, Milenom Smit i Israelom Elehalde u glavnim ulogama. Ovo ostvarenje otvoriće 78. po redu Međunarodni festival filma u Veneciji.
„Ne mogu da objasnim radost i čast i koliko mi ovo znači. Kao filmski reditelj Rođen sam 1983. godine u Veneciji“, naveo je Almodovar, koji je na ovom festivalu 2019. dobio Zlatnog lava za životno delo.

Sa Mostre u Srbiji

U selekciji glavnog programa venecijanskog festivala naći će se značajna filmska ostvarenja koja potpisuju neka od najvećih rediteljskih imena današnjice, a koja će srpskoj publici biti prikazana zahvaljujući distributerskoj kući „Megakom film“.
Svoje filmove na 78. Mostri, koja se održava od 1. do 11. septembra, prikazaće Pol Šreder, Ridli Skot, Majkl Franko, Gzavije Gianoli, braća De Inoćenco, Stefan Brize i Leonardo di Konstanco. U glavnoj filmskoj selekciji takođe će se naći „Zalazak sunca“ reditelja Majkla Franka, koji je publici poznat po filmu „Hronični“ iz 2015. godine.
Pored njega, reditelj Stefan Brize predstaviće se sa filmom „Drugi svet“, Paolo Sorentino sa „Božjom rukom“, Megi Gilenhal sa „Pričom o izgubljenoj devojčici“, a kanska pobednica Džejn Kempion posle više godina vraća se sa ostvarenjem „Moć psa“.
Oskarovac Bong Džon-Ho predsedavaće takmičarskim žirijem u kojem su i Kloi Žao, Sintija Erivo, Sara Gadon, Savero Konstanzo i Aleksandar Nanau.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala