Posle „Skidanja“ sledi „Žal“: Novi pogled na generaciju adolescenata zavisnih od društvenih mreža

© Foto : Emilija StanišićPavle Ćemerikić i Kosta Đorđević na snimanju Žala
Pavle Ćemerikić i Kosta Đorđević na snimanju Žala - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
U Beogradu je danas otpočelo snimanje novog, trećeg po redu dugometražnog igranog filma reditelja Koste Đorđevića. Film je naslovljen „Žal“ i otkriva jedan novi pogled na generaciju adolescenata, zavisnih od društvenih mreža.
Novi projekat podržao je Filmski centar Srbije i program „Media kreativna Evropa“, uz obrazloženje da „Žal“ na autentičan način otkriva novi pogled na generaciju adolescenata koji se tek spremaju da zakorače u život, a zavisni su od društvenih mreža.
Film tematizuje život tinejdžera Relje koji organizuje sahranu svoje bake, pokušavajući da na taj način zavede devojku u koju je zaljubljen. Varajući sve oko sebe, a najviše majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, Relja shvata da je jedina osoba koju je prevario — on sâm.
„U pitanju je strasna priča o ljubavima, odnosno o tome kako u osnovi svake ljubavne priče stoji potreba za kontrolom“, navode iz FCS.
Kosta Đorđević je i autor scenarija za ovaj svoj film, a uloge tumače: Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković, Boris Ilić.
S obzirom na „S/Kidanje“, prvi film reditelja Koste Đorđevića, komisija Filmskog centra smatra „Žal“ odličnim tematskim nastavkom problematike „načete“ u prvom filmu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala