Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Pakao u Japanu: Teniseri posrću, a Novakova saradnica traži hitne promene

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Tokio gori, a teniseri muku muče da okončaju svoje mečeve na Olimpijskim igrama. Temperature u Japanu su preko 30 stepeni Celzijusa, ali najveći problem pravi vlažnost vazduha koja je 72 procenata zbog čega je pojačano znojenje i teško se diše.
Novak Đoković već je ukazao na nehumane uslove za igru, i molio je da se satnice promene, ali to nije urodilo plodom. I njegova saradnica iz PTPA Katarina Pijetlović traži hitne promene.
Ne izgleda dobro! Sve ono što se dešava u Japanu na Olimpijskim igrama, kada je teniski turnir u pitanju, na kojem je glavni pretendent za zlato Novak Đoković, zabrinjava.
Španska teniserka Paola Bandosa u invalidskim kolicima napustila je teren posle meča u četvrtfinalu jer je doživela temperaturni šok.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Medvedev pobedom prošao kroz pakao: „Šta ako umrem? Ko će biti kriv“ /video/
Nedugo zatim i Nemac Zverev morao je da „prilegne“ na terenu posle iscrpljujuće borbe sa Gruzinom Nikolozom Bazilašvilijem.
A Zverev je poznat kao žilav momak, daleko od toga da bi on tek tako, radi privlačenja pažnje učinio tako nešto.
Naprotiv! Telo mu je sasvim sigurno bilo toliko iscrpljeno da je morao da uzme predah, što nije prošlo nezapaženo kod novinara, samo još organizatori treba da reaguju i da učine nešto sa satnicama.
I kada svemu navedenom, što dovoljno zabrinjava i šalje poruku da su potrebne hitne promene, dodate Novaka Đokovića i to kako je izgledao posle rutinske pobede nad Špancem Fokinom, u samo dva seta i 1 i 27 provedenih na terenu, onda je jasno da su uslovi za igru nehumani.
Trvda podloga u Tokiju se usija, temperatura verovatno dosedne i do 40 stepeni Celzijusa, pa je zato Đoković izgledao kao da se „tuširao“ na terenu, a i plitko je disao.
Na kraju je spas morao da potraži u misterioznom crnom crevu u kojem se nalazio led, kako bi se što brže rashladio i bio spreman za naredne izazove.
Ali, to nije sve, Novak Đoković pored singl mečeva istog dana igrao je dubl, što znači da je ponovo morao u „vatru“ i da „gori“ na terenima u Tokiju, ali je isto tako jasno da će organizatori morati nešto da učine kako bi koliko-toliko olakšali najboljim teniserima sveta koji su se okupili u „Zemlji izlazećeg sunca“ kako bi se borili za medalje.
Jer, kao što reče Rus Medvedev, ko će biti kriv ako neko, ne daj Bože, umre na terenu...
Šok u Tokiju – kraj za Cicipasa!
Zvanično – Đoković juri još jednu medalju u Tokiju!
Đokomanija! /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala