Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Novakova velika pobeda van terena – pakao u Tokiju je ružna prošlost!

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Pregovori koje je Novak Đoković danima vodio sa organizatorima teniskog turnima na Olimpijskim igrama u Tokiju, konačno su urodili plodom! Mečevi se više neće igrati pre tri popodne.
Prethodno je program startovao u 11 časova po lokalnom vremenu, i ti prvi susreti, uglavnom su bili igrani po nehumanim uslovima za igru, na plus 40 Celzijusa i sa vlažnošću vazduha preko 70 odsto, što je nepodnošljivo.
Novak se prvi požalio i pokušao nešto da promeni, ali je prvobitno odbijen. Kasnije je i Zverev ukazao na poteškoće, da bi Rus Medvedev jasno i glasno poručio da se neko opasno igra s ljudskim životima, pitajući ko će biti kriv ukoliko neko umre?!
Da ne pominjemo da je teniserka iz Španije Paula Badosa posle prvog seta meča osmine finala doživela toplotni udar, na kraju je teren napustila u invalidskim kolicima.
Ipak, u poslednji čas organizatori teniskog turnira na Igrama u Japanu dozvali su se pameti i odlučili da program ne počienje pre tri popodne.
Oglasio se ITF zvaničnim saopštenjem u kojem je se kaže da su termini pomereni posle konsultacija sa glavnim takmičarima, organizatorima, sudijama, medicinskim osobljem i vlasnicima prava prenosa.
Takođe, takmičari će imati pravo i na češće pauze kada temperature pređu 30 stepeni.
I posle još jedne velike pobede van terena koju je započeo Novak Đoković, prvi teniser sveta, Hrvatica Dona Vekić, kao i još brojne druge kolege, javno su se zahvalili Srbinu za sve dobro što radi u korist tenisera i teniserki.
Pakao u Japanu: Teniseri posrću, a Novakova saradnica traži hitne promene
Ruski par preokretom eliminisao Hrvatsku!
Đoković preslišao Fokinu i plasirao se u četvrtfinale OI!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala