Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Nemojte da se sramotimo i blamiramo“ – Bulut o bronzi, porazu od Rusa i budućnosti

© AP Photo / Jeff RobersonDušan Domović Bulut
Dušan Domović Bulut - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Dušan Domović Bulut, reprezentativac Srbije u basketu, govorio je za srpske medije u Tokiju posle osvajanja bronze na Olimpijskim igrama. Bulut je istakao da je ponosan bronzom, iako je cilj bila zlatna medalja.
Basketaši Srbije završili su učešće na Igrama u Tokiju kao trećeplasirana reprezentacija.
Srpski basketaši bili su viđeni sa najsjajnijim odličjem na grudima, ali poraz od Rusije u polufinalu zaustavio ih je u pohodu na zlato.
„Znali smo da smo uprskali... Znaš da si uprskao. Velika je razlika između trećeg i četvrtog mesta. Da je krenulo nešto po zlu (u meču za treće mesto), verovatno bismo se poubijali međusobno i sa njima i publikom i svima. Kada smo krenuli u ovaj meč, znali smo da moramo da ga dobijemo inače bismo skočili iz aviona. To je bio naš mentalitet i mislim da je upalio. Nismo imali ni taktiku ni ništa nego samo stav – nemojte da se sramotimo, da se blamiramo. Idemo da pobedimo, bolji smo od njih kao što smo bolji od većina ekipa ovde. Samo da uradimo sve stvari koje budemo trebalo da uradimo i to je to“, otkrio je Bulut.
Bulut je otkrio šta je falilo reprezentaciji u polufinalu.
„Imali smo mi svojih limita, rekao sam vam to i na početku. Skupljeni smo kao grupa individualaca koji su veoma kvalitetni, koji imaju dobar karakter za pobede, za težinu dresa koji treba da se nosi na ovim takmičenjima i jednostavno samo nam je falila ta neka vrsta uigranosti, neke taktičke stvari koje nismo stigli da uradimo. Da kada sve stane, kada ništa ne ide da imamo neke dve-tri akcije, da izvučemo neki lak poen, lak faul, da im prekinemo momentum“, rekao je Bulut za srpske medije u Tokiju i dodao:
„To se nije desilo, ostali smo paralisani protiv Rusa, nekako, i ostali smo dva-tri puta sami, pa smo promašili zicer i trojku. Nismo stigli da se priključimo, pa je sve otišlo dođavola...Treće mesto, pobedili smo na neki individualni kvalitet i karakter, požrtvovanost i borbu. Tako smo došli, tako smo selektirani, trenutno je merilo treće mesto, a nadam se da će u budućnosti biti bolje. Bitan je jedan kontinuitet medalja koji donosimo za Srbiju, za KSS, ovoga puta i OKS. Ja sam srećan, završili smo turnir i sa pobedom, ipak je to olakšavajuća okolnost. Velika je razlika izmežu trećeg i četvrtog mesta“.
Basketaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Bronza za basket ekipu Srbije!
Bulut je na kraju pričao o budućnosti u dresu Srbije.
„Ne znam. Iskreno, ne znam. Idem sutra u Ameriku, to mi je plan, da se tamo dokažem. Posle toga videću šta i kako. Nemam ni neku komunikaciju iskreno ni sa košarkaškim savezom ni sa Olimpijskim komitetom. Imam ličnu karijeru i ciljeve koje želim da ispunim. Opet, jedan kontinuitet ako govorimo o sčledećim OI... Ovaj sport ne prepoznaje ko si i šta si, prepoznaje samo kontinuitet i težak rad. Nema ovde: "Ja sam Dušan Bulut, doći će Rusi, skloniće se sa terena!" Neće. Taj proces oduzima puno vremena i energije, a ja u ovim godinama ne znam da li sam spreman da sledećih tri-četiri godine dam toliko“, zaključio je Bulut.
Ruski basketaši – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Rusi ispustili zlato – letonski basketaši šampioni OI!
Duel basketaša Srbije i Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Rusija šokirala Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala