Izgrađeno 99 odsto gasovoda: „Severni tok 2“ biće završen u avgustu

© AFP 2023 / ODD ANDERSENCevi gasovoda "Severni tok 2"
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2021
Pratite nas
Gasovod „Severni tok 2“ će biti dovršen u avgustu, moguće je da će biti pušten u rad već ove godine, izjavio je direktor austrijske kompanije „OMV“ Rajner Zele.
„Šef kompanija 'Nord strim 2 AG' rekao je da će radovi biti građevinski završeni krajem avgusta. Stoga verujemo da će gas možda biti pušten ove godine“, rekao je Zele na pres-konferenciji kompanije.
Prema navodima operatora projekta „Nord strim 2 AG“, izgrađeno je 99 odsto gasovoda „Severni tok 2“ .
Brod „Akademik Čerski“ je u potpunosti završio sa svojim radovima, a barža za polaganje cevi „Fortuna“ nastavlja da radi na završnom delu, dodaje se u saopštenju.
Projekat „Severni tok 2“ podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. U izgradnji gasovoda učestvuju brojne evropske kompanije.
Brod za polaganje cevi Fortuna u luci nemačkog grada Vizmar - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Poljska se teši: Sve smo uradili da zaustavimo "Severni tok 2"
Protiv izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ aktivno se bori Ukrajina, koja se plaši da će izgubiti prihode od tranzita ruskog gasa, kao i brojne evropske zemlje, uključujući Poljsku, Letoniju i Litvaniju, a takođe i Sjedinjene Američke Države, koje žele da prodaju svoj tečni prirodni gas u EU.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala