Zaharova predložila Americi da "ukloni svoje male tragove" na Bliskom istoku

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaZaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji
Zaharova: Za SAD pretnja svi koji su im konkurencija; Ogromna podrška Zapada nesistemskoj opoziciji - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova posavetovala je Pentagon da kao prioritet stavi uklanjanje svojih „malih tragova“ na Bliskom istoku, umesto što se fokusira na „rusku pretnju“.

„Možda da pre fokusiranja na pretnje uklone svoje 'male tragove' u Iraku, Libiji, Avganistanu, Siriji...?“, prokomentarisala je ironično Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Ranije je zamenik šefa Združenog odbora načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Džon Hajten izjavio da je Kina dugoročno opasna za Sjedinjene Američke Države, a Rusija – kratkoročno.
Prema njegovim rečima, ono što „SAD vide u Avganistanu i kako se sada razvijaju dešavanja u Iraku pomaže im da shvate da ne smeju da ignorišu pretnje na Bliskom istoku, već da se sa njima nose na drugačiji način, ostavljajući mali trag kako bi američko 'telo' bilo više usredsređeno na pretnje iz Kine i Rusije“.
Ranije je agencija AP, pozivajući se na visokog zvaničnika američke predsedničke administracije, saopštila da će predsednik SAD Džo Bajden i irački premijer Mustafa Kazemi u ponedeljak izvestiti o sporazumu o završetku američke vojne misije u Iraku do kraja 2021. godine.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala