Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Srbija u foto-finišu ostala bez još jedne medalje

© REUTERS / ANN WANGSrpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović
Srpski strelci Damir Mikec i Zorana Arunović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Reprezentativci Srbije u streljaštvu Zorana Arunović i Damir Mikec ostali su bez medalje u konkurenciji dublova i osvojili četvrto mesto.
Arunovićeva i Mikec su u borbi za bronzanu medalju u disciplini vazdušni pištolj poraženi rezultatom 16:12 od ukrajinskog para Olena Kostevič-Oleh Omelčuk.
Oni su prethodno prošli dalje iz druge kvalifikacione grupe, u kojoj su bili četvrti sa 384 pogođena kruga, pa im je borba za zlato izmakla za tri kruga.
Srpski strelci su bolje počeli borbu, poveli sa 8:6, ali je usledila serija Ukrajinaca koji su došli do 14:10.
Mikec i Arunovićeva su smanjili na 14:12, ali na kraju nisu uspeli da dođu do preokreta u foto-finišu.
„Osvojili smo četvrto mesto u zaista jakoj konkurenciji. Da smo u ovom momentu mogli da napravimo bolji rezultat, napravili bi ga. Svakako smo potvrdili kvalitet zauzimanjem četvrtog mesta na najvećem svetskom takmičenju“, rekla je Arunovićeva.
„Pokušavam da sumiram utiske... Imao sam veliku želju za osvajanjem ove medalje. Kvalitetan smo tim, jako smo se dobro borili u kvalifikacijama i pokazali da pripadamo samom svetskom vrhu. Mislim da sam i ja lično mogao da pružim više i trebaće mi malo vremena da procesuiram sve. Žao mi je što danas nismo dobili Ukrajince, stari su nam dužnici, ali to je sport“, rekao je Mikec.
Podsetimo, Damir je Srbiji prethodno u singlu doneo prvu medalju na Olimpijskim igrama, nakon čega je drugo odličje osvojila tekvondistkinja Tijana Bogdanović.
Heroj Srbije: „Više ne fali nijedna medalja!“ /foto/
Bronzana Tijana za Sputnjik: Kao da se svet srušio, ali bila sam spremna da se pobijem
Jedan dan, dve medalje – i tri prsta!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala