Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Niko nikada kao Milica Mandić

© AP Photo / Themba HadebeMilica Mandić – OI Tokio
Milica Mandić – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Tekvondoistkinja Milica Mandić postala je prva srpska sportistkinja koja je osvojila dve zlatne medalje na Olimpijskim igrama – u Londonu 2012. i u Tokiju 2021.
Mandićeva je pre devet godina donela Srbiji prvo olimpijsko zlato od osamostaljenja, a u Tokiju je uspela da postane prva sa dva najsjajnija odličja.
Takođe, Mandićeva je jedina tekvondoistkinja, uz Kineskinju Čen Žong (2000, 2004), sa dve zlatne medalje u kategoriju preko 67 kilograma.
Srpska tekvondoistkinja u velikom finalu Igara u Japanu pobedila je Južnokorejku Dabin Kor Li, a do trijumfa je došla nakon dramatičnog finiša u kom je sa dva udarca slomila otpor rivalke.
Mandićeva je slavila rezultatom 10:6, a sličan ishod bio je i pre devet godina kada je pobedila Francuskinju An-Karolin Žiraf (9:7).
Milica Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Zlatna Milica Mandić!
Posle finala Milica je rekla da se medalje jako razlikuju, pošto su pred Tokio mnogi strani analitičari sumnjali u njene šanse za medalju.
„Meni se čini da je sada to tako. Prognoze stranih medija za mene pred Olimpijske igre su bile slabe, nisu verovali da mogu da pobedim, naročito posle Rija. Išli smo protiv svih šansi, sa verom u sebe, znala sam koliko sam sebe dala, da imam takvog trenera iza sebe, da smo maksimalno spremni, išli smo protiv svih šansi i našli se na podijumu!“, rekla je Mandićeva za RTS.
Milica Mandić - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Milica od zlata: Nisu verovali u mene, išli smo protiv svih!
Milica je najavila povlačenje sa Olimpijskih igara, rekavši da su joj ovo bile poslednje, ali svi se nadaju da ćemo je gledati i za tri godine u Parizu.
„To i moj trener kaže. Treba mi odmor, da se slegnu utisci, da vidimo gde smo pošli i dokle smo stigli, to je najvrednije od svega, imam takve ljude i takvu podršku da ako budem nastavila znaću da imam jaka leđa“, istakla je Mandićeva.
Milica Mandić – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Ekskluzivno: Srpski šou i Novakov urlik za zlatnu Milicu! /video/
Pa, ko zna. Možda o Milici Mandić posle Pariza budemo pričali o trostrukoj olimpijskoj šampionki, s obzirom da ima 29 godina i još nekoliko dobrih sezona, ako bude želela da se takmiči.
O tom potom, sada je na redu slavlje, a biće vremena za razmišljanje o budućnosti.
Milica Mandić i Dragan Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Zlatni krug za čoveka koji je Srbiji doneo poker olimpijskih medalja! /video/
Milica Mandić – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Suze Milice Mandić, „Bože pravde“ – Srbija do Tokija!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala