Ministar prihvatio krivicu, rasprava o izmenama Zakona o vodama počinje na jesen

© SputnikMinistar poljoprivrede Branislav Nedimović
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede Republike Srbije najavio je danas da će na jesen početi široka javna rasprava o novom predlogu izmena Zakona o vodama. On je istakao da će u raspravi moći svi da učestvuju.
"Biće široka javna rasprava i svaki zarez ćemo dobro da odmerimo", rekao je Nedimović za Tanjug dodajući da će javna rasprava početi u septembru, oktobru ili novembru.
Nedimović je rekao da pre ili kasnije moramo da donesemo izmene Zakona o vodama, jer ta materija mora na odgovarajući način da se reguliše. Ministar poljoprivrede je rekao da prihvata krivicu, jer javnost nije bila uključena u taj proces.
"Radi se o tome što javnost nije bila uključena u čitav ovaj proces, smatrali smo da se mali broj zakonskih odredbi menja suštinski u odnosu na celokupan zakon i on je otišao po hitnom postupku", rekao je Nedimović.
Naglasio je da nikakva šteta nije nastala, da se zato ide ponovo u proceduru, kao i da je ljudski priznati grešku", naglasio je Nedimović.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle sedmice nije potpisao izmene i dopune Zakona o vodama i najavio da će taj akt biti vraćen skupštini na ponovno odlučivanje.
Vučić je ranije izjavio da će novi propis potpisati ako je u skladu sa Ustavom, a da u suprotnom neće.
Ekologija - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Korak za Srbiju ili za mahinacije: Kakva je sudbina mini hidroelektrana i šta je - hitno zaštićeno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala