Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Alkohol, nargila, karte – Slovenci slavili, Španci bruje o „skandalu“ u Tokiju

© Foto : FIBASlovenački košarkaš Luka Dončić
Slovenački košarkaš Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2021
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Slovenije napravila je veliki iskorak ka četvrtfinalu pobedom protiv Argentine, a posle utakmice igrači su znali kako da proslave trijumf – uz alkohol, nargilu, karte i žene.
Slovenija je na startu Olimpijskih igara razbila Argentinu, a apsolutni junak Zmajčeka bio je Luka Dončić koji je odigrao jednu od najboljih utakmica u istoriji Igara.
Postigao je 48 poena, uz to je imao 11 skokova i pet asistencija, i kada se tako odigra – logično je da će uslediti proslava kakva dolikuje takvoj partiji.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Dončić nije sa ove planete – Slovenac „pregazio“ Argentinu na olimpijskom debiju!
Ipak, ovogodišnje Olimpijske igre nisu kao i svake druge, zbog virusa korona mnogo je rigoroznih mera i zato su, pre svega, španski mediji podigli buku oko „skandala u Tokiju“, pošto slovenački košarkaši nisu nosili maske i poštovali kovid protokole.
El Mundo“, poznata španska medijska kuća, napisao je tekst – „Dončić u skandalu Igara: Žurka u selu sa alkoholom, nargilom i bez maski“ – u kom piše o nepropisnom ponašanju Slovenaca.
Na društvenoj mreži Instagram pojavile su se dve fotografije na kojima se vidi kako Slovenci raduju, a slike je okačila reprezentativka Španije Kristina Ouvinja.
Ouvinja je odmah obrisala sliku jer je shvatila da je pogrešila što je to okačila na „stori“, ali navijači su uslikali i fotografije su se brzo raširile društvenim mrežama.
Španski mediji to su primetili i počeli da pišu o „skandalu na Igrama“, a potom i da se pituje kakve će biti konsekvence, odnosno da li će slovenački košarkaši biti kažnjeni.
Iz MOK-a se javno još nisu oglasili, a verovatno i neće jer su sportisti ipak ljudi, te će im verovatno uputiti upozorenje da ne prave slične skupove.
Ouvinja, koja je podelila sliku na Instagram, izvinila se na društvenoj mreži napisavši da joj je žao što je uključila Dončića i Sloveniju u ovakvu situaicju.
„Želela bih da se izvinim onima koje su uznemirile slike koje sam objavila na Instagramu, a posebno članovima slovenačke delegacije. Pogrešila sam što sam podelila sliku, ali želim da naglasim da su svi sportisti koji se nalaze u Tokiju svesni pandemijske situacije u kojoj živimo i da ne bismo smeli da komuniciramo ni sa kim van sela. Želela bih da naglasim da sam potpuno fokusiran na takmičenje, razmišljam o utakmici protiv Srbije i radim sa saigračima na postizanju sportskih ciljeva. Ovom porukom želim da zaključim priču i pokažem da je moja posvećenost španskoj reprezentaciji i košarci jača nego ikad“, napisala je Ouvinja.
Utakmica između Srbije i Španije na programu je u četvrtak u 10.20 po srednjeevropskom vremenu.
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Odluka Slovenca podelila javnost; Dončić: Ne zanima me rekord /video/
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Dončić nije sa ove planete – Slovenac „pregazio“ Argentinu na olimpijskom debiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala