Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Spektakl u Tokiju – Rusi srušili Amerikance!

© AP Photo / Manu FernandezRuski odbojkaši – Olimpijske igre Tokio
Ruski odbojkaši – Olimpijske igre Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Pratite nas
Muška odbojkaška reprezentacija Rusije pobedila je Sjedinjene Američke Države 3-1 u setovima u derbiju drugog kola Olimpijskih igara u Tokiju.
Uloga blagog favorita bila je na strani Amerikanaca koji su dan ranije razbili Francusku, međutim, Rusi su odigrali spektakularan meč i rezultatom 25:23, 27:25, 21:25, 25:23 pobedili ljutog rivala.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Volkov sa 16 poena, Kljuka ga je pratio sa 14, Mihajlov je postigao 11, deset Jakovlev. Kod Amerikanaca bolji od ostalih bio je Tejlor Sander sa 17 poena.
Zbornaja komanda dan ranije savladala je i Argentinu, te posle drugog kola ima maksimalan učinak i nalazi se na prvom mestu grupe B.
Rusi i Amerikanci odigrali su jako ujednačen meč, što govori i podatak da je ekipa Tomasa Samelvoa sva tri seta dobila sa samo dva poena prednosti.
Amerika je bolje otvorila utakmicu, konstantno je bila u blagoj prednosti, ali sredinom prvog seta Rusija se odvojila i preuzela kontrolu. Odličnom igrom u polju održali su prednost i poveli 1-0 (25:23).
U drugom setu gledali smo nešto drugačiju igru, ali je ishod bio kao na početku meča. SAD je vodila, u završnici imala i +3 (21:18), ali su se Rusi vratili i, pre svega, zahvaljujući Volkovu došli do preokreta.
Zbornaja komanda drugi period igre dobija 27:25 i time dolazi na korak do pobede.
Očekivalo se buđenje Amerikanaca i to smo dobili. Ekipa Karča Kiraljija bez većih problema dobila je treći set i vratila se u igru – 25:21.
U četvrtom periodu igre ponovo smo gledali spektakularan tenis. Amerikanci su dominirali, imali prednost i utisak je bio da nas čeka peti set, ali Rusi su preko Kljuke i Mihajlova uspeli da se vrate i ponovo preokrenu.
Četvrti set dobili su 25:23 i upisali su veliki trijumf.
U istoj grupi Francuska je lako izašla na kraj sa Tunisom, dok su u drugoj Japanci pobedili Kanadu, odnosno Iran je savladao Venecuelu.
Nikita Nagorni - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Nezapamćena drama i herojsko zlato za Rusiju!
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Dončić nije sa ove planete – Slovenac „pregazio“ Argentinu na olimpijskom debiju!
Novak Đoković proslavlja pobedu protiv Jan-Lenarda Štrufa - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Đoković otkrio „šta mu je u glavi“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala