U naredna dva sata pljuskovi — RHMZ izdao upozorenje

CC0 / Pixabay / Oblačno nebo
Oblačno nebo - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u naredna dva sata biti promenljivo oblačno vreme.
Naime, u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, Vojvodini, Šumadiji, Braničevu i na području Beograda to vreće će pratiti povremeni kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak.
U košavskom području će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata imati i udare olujne jačine i više od 17 metara u sekundi.
RHMZ je izdao i upozorenje da će do kraja jula biti veoma toplo vreme sa najvišom temperaturom od 34 do 39 stepeni. Meteorolozi su najavili da će danas u Srbiji biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne i uveče uz promenljivu oblačnost u severnim, zapadnim, centralnim i jugozapadnim predelima, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.
Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 13 na jugoistoku Srbije do 24 stepeni na jugu Banata, a najviša od 34 do 37 stepeni Celzijusa.
I u Beogradu veoma toplo. Veći deo dana pretežno sunčano, kasnije posle podne u pojedinim delovima grada uz promenljivu oblačnost moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 23 stepeni, a najviša oko 36 stepeni.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala