Od Preljine do Požege: Spektakularna vožnja dronom trasom budućeg auto-puta

© Foto : YouTube/Putevi SrbijeIzgradnja auto-puta Preljina-Požega
Izgradnja auto-puta Preljina-Požega - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2021
Pratite nas
Radovi na auto-putu od Preljine do Požege su u punom jeku.
Ministar Tomislav Momirović nedavno je izjavio da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova i da se broj radnika na gradilištu povećao na​ preko osam stotima, uz​ angažovanih više od dve stotine​ jedinica mehanizacije. ​
Momirović je takođe apelovao na izvođače radova da moraju da saniraju sve lokalne puteve u blizini deonice koji su oštećeni teškom mehanizacijom kojom se dovozi građevinski materijal za izgradnju auto-puta.
"Kada završimo deo od Pakovraća do Preljine, rasteretićemo značajno saobraćaj u Čačku. Po završetku deonice, saniraćemo i sve lokalne puteve", rekao je ministar i zamolio stanovnike tog kraja za strpljenje, izrazivši razumevanje za njihove primedbe, ali uz opasku da veliki infrastrukturni projekti moraju imati prioritet, jer se upravo u izgradnju auto-puta ulaže gotovo pola milijarde evra, preneli su "Putevi Srbije".
Na petlji Preljina, Auto-put "Miloš Veliki“ spajaće se sa budućim auto-putem E-761 i deonicom Pojate–Preljina na Moravskom koridoru i na taj način će biti povezan sa auto-putem E-75. Na Auto-putu „Miloš Veliki“ kod Požege, razdvajaće se auto-putevi prema Crnoj Gori i prema Kotromanu na granici sa Bosnom i Hercegovinom.
Nadležni su ranije najavili da će putovanje između Beograda i Užica, posle završetka izgradnje ove deonice trajati oko sat vremena i 45 minuta.
Izvođač radova na ovoj deonici, koja je nastavak projekta izgradnje auto-puta Beograd-Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara, je kineska kompanija "Čajna komjunikenšens konstrakšn kompani", a ugovorena vrednost radova je 450 miliona evra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala